Το Facebook είναι το social media των φτωχών και το Instagram των πλουσίων

Facebook και Instagram αναδεικνύουν πως στα social media υπάρχει ταξικό ζήτημα, με το κοινωνικό δίκτυο του Μαρκ Ζουκερμπεργκ να είναι αυτό των φτωχών.

 


Article featured image
Article featured image

Πολλά δημοσιεύματα και έρευνες, που ήθελαν το Facebοok να χάνει ένα μεγάλο μέρος των χρηστών του, διαψεύστηκαν πανηγυρικά με την κοινωνική πλατφόρμα να γίνεται όλο και πιο ισχυρή με το πέρασμα των χρόνων.

Έρευνα του Pew Research Center, που δημοσιεύεται στο New York Mag, επιβεβαιώνει πως το 40% προτιμά το Facebook, ενώ το 60% μοιράζεται σε άλλα social media όπως το Instagram, το Snapchat, Tumblr και Vine.

Το ενδιαφέρον, ωστόσο, αυτής της έρευνας δεν είναι το συντριπτικό ποσοστό που προτιμά το Facebook, αλλά το ταξικό ζήτημα που ανακύπτει.

Όπως αναφέρει, η πλειοψηφία των εφήβων που χρησιμοποιεί το Facebook έχει μεγάλη οικονομική διαφορά από αυτούς που προτιμούν το Instagram. Πιο συγκεκριμένα, το 51%, που αφορά οικογένειες με ετήσιο εισόδημα κάτω από 30.000 δολάρια, προτιμά το Facebook, με το Instagram και το Snapchat να συγκεντρώνουν το 19% και 7%, αντίστοιχα.

Η διαφορά στο ποσοστό μειώνεται, όσο αυξάνεται το εισόδημα. Για παράδειγμα, στις οικογένειες με ετήσιο εισόδημα πάνω από 100.000 δολάρια το Facebook έχει 31%, το Instagram 25% και το Snapchat 15%.


[πηγη]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ