Ο Κατάθλας για πρώτη φορά σε θέατρο

«Γιατί είναι άρρωστο να μη θέλεις τίποτα; Να μην έχεις κανένα στόχο και κανένα όνειρο. Γιατί αυτό έχει βαφτιστεί κατάθλιψη; Γιατί το να μην πλένεσαι είναι σύμπτωμα αυτής της αρρώστιας και όχι σύμπτωμα ενός βρομιάρη ανθρώπου; Ενός ανθρώπου που απλώς δεν γουστάρει να πλένεται; Γιατί ντε και καλά πρέπει να έχω κάποιο όνειρο; Δεν μπορώ απλώς να αναπνέω και να κοιμάμαι; Δεν είναι καταθλιπτικοί όλοι αυτοί οι ανθρώπινοι οργανισμοί που ασυνείδητα έχουν αντιληφθεί πόσο καταθλιπτικοί είναι και τρέχουν με αλματώδη ταχύτητα μακριά από τον εαυτό τους και βαφτίζονται ισορροπημένοι; Και είμαι καταθλιπτικός εγώ, που αποφάσισα να μην τρέξω μακριά και απλώς έκατσα οκλαδόν μέσα στη μέση, περιμένοντας να δω τι θα γίνει;»

 


Article featured image
Article featured image

Το διήγημα της Λένας Κιτσοπούλου «Ο Κατάθλας», ανεβαίνει για πρώτη φορά σε θεατρική σκηνή, στο πλαίσιο του Yard.Residency.15, το οποίο θα πραγματοποιηθεί φέτος για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά στο Παλιό Ξυδάδικο Λεμεσού.

Πρόκειται για την ιστορία ενός ανθρώπου που απομονώνεται στο πατρικό του σπίτι στο χωριό προσπαθώντας να αντιμετωπίσει την κατάθλιψη, απομυθοποιώντας τα όποια κοινωνικά στερεότυπα.

Το έργο αναλύει το ταμπέλωμα του καταθλιπτικού ανθρώπου και τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει, όταν τελικά η κατάθλιψη τον έχει καταστήσει δέσμιο της.

«Καλύτερα ροζ γουρουνάκι, παρά σκατί ανθρωπάκι! Θέλω να μπορέσω να νιώσω αδιαφορία για όλα. Θέλω να μείνω σκέτος. Για να δω τι θα γίνει...»'

 

Σκηνοθεσία: Μιχάλης Γιγιντής

Βοηθός σκηνοθέτη: Αγγελική Σαμαρά

Ηθοποιός: Κώστας Σιλβέστρος

Φωτισμός: Βασίλης Πετινάρης

Μουσική επιμέλεια: Άλκης Αγαθοκλέους

 

Οι παραστάσεις στο Παλιό Ξυδάδικο θα δοθούν την Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο, 16,17 και 18 Απριλίου. Θα ακολουθήσουν παραστάσεις σε Λευκωσία και Πάφο.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνείτε με το  96393948


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ