Αγγελίες: Κυπριακές και… ροζ

Τον τελευταίο καιρό, που όλα -και όλοι- συρρικνώνονται και συμμαζεύονται, κάποια πράγματα φαίνεται να... μεγαλουργούν.

 


Article featured image
Article featured image

Τα πολιτικά σκάνδαλα, οι πωλήσεις κτηματικών, τα πάρε-δώσε για φιλικές γνωριμίες, ερωτικές περιπτύξεις, υπηρεσίες κάθε είδους και ό,τι ήθελε προκύψει.

Με τις δύο πρώτες κατηγορίες να απασχολούν καθημερινά τα μίντια, εμείς είπαμε να επικεντρωθούμε στην τελευταία, την ροζ κατηγορία, να ρίξουμε μια κλεφτή ματιά, να δούμε τι παίζει εκεί έξω στο παζάρι. 

Στις ροζ αγγελίες η προσφορά και η ζήτηση καλά κρατούν γι' αυτό κι εμείς ξεχωρίσαμε τις best of που μας έκαναν κλικ και εντοπίσαμε μεταξύ άλλων... 

...έντονο το ποιητικό στοιχείο. Ναι. Στις ροζ αγγελίες θα παρατηρήσετε πως το αρχαιότερο λογοτεχνικό είδος συναντά τις ερωτικές ανάγκες του σήμερα με στιχάκια του τύπου "Είμαι κοριτσάκι έτοιμο να μου δαγκώσεις όλο το κορμάκι". 

 

 

Στο μεταξύ, το ρομαντικό ύφος και οι ευφάνταστες παρομοιώσεις δεν εκλείπουν...

 

... ενώ στίχοι, οι οποίοι θα ξεσήκωναν τον κάθε ορκισμένο φαν νυκτερινής πίστας, δίνουν ρυθμό στα ροζ πλαίσια: "Πρόσεξε καλά τι πας να κάνεις... Θέλεις να με γνωρίσεις και με χάνεις". 

 

Πέραν της ποιητικής διάθεσης, στις ροζ αγγελίες παρατηρούμε και ένα σεναριακό οίστρο. Θα δείτε πως η φωτιά γενικότερα απασχολεί τους συντάκτες των αγγελιών και ως άλλο "Song of ice and fire" δημιουργεί ένα παράπλευρο Game of thrones.

Με ηφαίστεια...   

 

...και αντίξοες συνθήκες στα βουνά. Με φωτιές, βροχές, αγριόγατες και άλλα ζώα του δάσους.  

 

Μερικές απ' τις αγγελίες μας έχουν κάνει ιδιαίτερη εντύπωση σε σημείο που θα μπαίναμε στην διαδικασία να επικοινωνήσουμε με συγκεκριμένα άτομα που μας έχουν... κινήσει το ενδιαφέρον. 

Για παράδειγμα, ποιος είναι αυτός ο σοβαρός διευθυντής και σε ποιο υπουργείο δουλεύει; 

 

Απ' την απελευθερωμένη Κύπρια που θέλει να εκπληρώσει με €0.036 το δευτερόλεπτο κάθε επιθυμία μας θα θέλαμε μάθουμε περισσότερα.  

 

Δεν μας φτάνει η ανεργία, αυτή η αιθέρια τριαντάρα που ζητάει πρώτα βιογραφικό κι ύστερα διακριτική σχέση, μας έχει τσακίσει.   

 

Και παρόλο που είμαστε σίγουροι πως οι εν λόγω αγγελίες δεν δίδονται σε φιλόλογους-υπεύθυνους για την σύνταξη και την επιμέλειά τους, δεν μπορούμε παρά να δικαιολογήσουμε την ατυχή ή/και ανόητη χρήση επιθέτων. 

Το "γαλανή", για παράδειγμα, υποψιαζόμαστε πως πρέπει να είναι κάτι αντίστοιχο του "μελαχρινή".   

 

Επίσης, κάποιες απαιτήσεις ξεπερνούν κάθε όριο και αυτές δεν αφορούν σε σεξουαλικές απαιτήσεις όπως είναι αναμενόμενο στις σελίδες αυτές. Ο πιο κάτω κύριος για παράδειγμα, Έλληνας από τη Μέση Ανατολή λέει, μιλάει πέντε γλώσσες και αναζητεί κυρία με αντίστοιχα προσόντα. Δυσκολεύει το πράγμα έτσι;  

 

Η πιο κάτω αγγελία, χριστιανικών αρχών πάνω απ' όλα, υπολογίσαμε πως πρέπει να ξέφυγε από άλλο κομμάτι της εφημερίδας. 

 

Η λέξη "νοικοκυρά" αντιλαμβάνεστε πως αποτελεί το πιασάρικο κομμάτι της πιο κάτω αγγελίας... 

 

 

Ενώ στην συγκεκριμένη έχουμε την λέξη "παλλικάρι".

 

Το κυπριακό στοιχείο έχει, βέβαια, την τιμητική του στις σελίδες των ροζ αγγελιών.

 

 

 

 

 

Βέβαια, κάθε φορά που διαβάζουμε στην ίδια πρόταση τις λέξεις "κύπρια" και "αξεσουάρ", το πρώτο που μας έρχεται στο μυαλό είναι κολιέ, δακτυλίδια, μπιζού γενικότερα. Σίγουρα τα kinky αξεσουάρ που υπονοούν οι συγκεκριμένες αγγελίες έρχονται σε δεύτερη μοίρα. 

 

Οι καιρικές συνθήκες είναι ένα άλλο θέμα που φαίνεται να απασχολεί έντονα την θεματική των ροζ αγγελιών αφού, αναλόγως βροχόπτωσης ή καύσωνα, όλοι χρειάζονται συντροφιά για να τα βγάλουν πέρα... 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ