Γεννητούρια στο Ζωολογικό Κήπο Πάφου

Πολλές γέννες έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα στον Ζωολογικό Κήπο της Πάφου, κυρίως από τους πολύχρωμους παπαγάλους.

 


Article featured image
Article featured image

Οι συγκεκριμένοι τροπικοί παπαγάλοι σύμφωνα με τον βιολόγο του Ζωολογικού Κήπου, Νεόφυτο Δημητρίου, εκτός Αυστραλίας τρέφονται κυρίως με καρπούς των ευκαλύπτων.



Παπαγαλάκι του είδους «katalina  makao» που προέρχεται από την Λατινική Αμερική και κυρίως τη Βραζιλία γεννήθηκε πριν από δύο εβδομάδες και θεωρείται από τους ομορφότερους παπαγάλους στον κόσμο. 

Τα πιθηκάκια Ring Tailed Lemur γεννήθηκαν πριν περίπου ένα μήνα και χαρακτηρίζονται φιλικά και κοινωνικά ζώα.

Στο Ζωολογικό Κήπο γέννησαν πρόσφατα και οι Thomson’s Gazelle που πρόκειται για είδος ελαφιού. Ο κ. Δημητρίου σημείωσε πως η γαζέλα γέννησε πριν δύο περίπου εβδομάδες ένα θηλυκό. Πρόσθεσε μάλιστα, πως θεωρείται από τα γρηγορότερα ζώα στον κόσμο.

Ο Ζωολογικός Κήπος επίσης, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο με κατάλληλη δροσερή  θερμοκρασία και αλμυρό νερό  φιλοξενεί τρεις πιγκουίνους από την Χιλή.

Πρόσφατα, γέννησε και το τρωκτικό Μara της Παταγονίας που θεωρείται ένα από τα μεγάλα τρωκτικά της Αργεντινής.

Ο Ζωολογικός Κήπος διαθέτει κροκόδειλους , τροπικά πουλιά,παπαγάλους, αετούς, στρουθοκάμηλους, καμήλες, φλαμίγκος και άλλα και ζώα  όπως γκαζέλες, καμηλοπάρδαλες, ιγκουάνα, τιγράκια, χρυσοκέφαλα πιθηκάκια και διάφορων ειδών ερπετά.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ