Σεμινάρια Μάσκας από τον Διομήδη Κουφτερό

Ο ηθοποιός Διομήδης Κουφτερός*, σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Χορού του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, πραγματοποιεί δύο εξειδικευμένα Σεμινάρια Μάσκας.



 


Article featured image
Article featured image

Το πρώτο, που θα είναι ανοιχτό για όλους, θα πραγματοποιηθεί στις 8 Μαΐου (17.30-20.30) και θα αφορά σε βασικές τεχνικές και αυτοσχεδιασμό για Απλή Γραμμική Μάσκα.

Το δεύτερο θα γίνει στις 15 Μαΐου (17.30-20.30) και ενδιαφέρει κυρίως ηθοποιούς, χορευτές, περφόρμερς, άτομα με σκηνική εμπειρία και όσους έχουν ολοκληρώσει το Σεμινάριο Μάσκας Ι, αφού θα καταπιάνεται με τεχνικές αυτοσχεδιασμού με Ουδέτερη, Απλή Γραμμική και Εκφραστική Μάσκα.

 

Τα σεμινάρια μάσκας:

Ελευθερώνουν και ευαισθητοποιούν τη φαντασία

Δίνουν ερεθίσματα για ανάπτυξη του σωματικού μεγέθους και παρουσίας

Αναπτύσσουν την επικοινωνία και τη συναισθηματική κατάθεση

Αυξάνουν την επίγνωση, την αυτοπεποίθηση και τις απαραίτητες επιδεξιότητες για το παίξιμο στη σκηνή

Μεγαλώνουν τη ζώνη άνεσης

Κάνουν χρήση των δυνατοτήτων που προσφέρουν οι επιλογές και οι προθέσεις όπως και η αναπνοή, ο χώρος, ο χρόνος, το βάρος, η κίνηση, η χειρονομία

Προσφέρουν πολύτιμες τεχνικές ανάπτυξης χαρακτήρα και δραματικής δομής

Ενθαρρύνουν την ομαδική εργασία, την συγκέντρωση, την καθαρότητα, την ευκολία και τη χαρά

 

Γλώσσα σεμιναρίου: Ελληνικά ή/και Αγγλικά

Οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν Πιστοποιητικό Συμμετοχής μετά την ολοκλήρωση των Σεμιναρίων.

Κόστος συμμετοχής: €50 για ένα σεμινάριο ή €80 και για τα δύο (ανά άτομο).

Για συμμετοχή πρέπει οπωσδήποτε να απαντήστε, μέχρι τις 2 Μαΐου για το πρώτο Σεμινάριο Μάσκας Ι και μέχρι τις 9 Μαΐου για το Σεμινάριο Μάσκας ΙΙ στο email maskworkshopcy@gmail.com, συμπεριλαμβάνοντας όνομα, τηλέφωνο και λίγες γραμμές για τη δουλειά σας (ή βιογραφικό).

Για περισσότερες πληροφορίες: 99852500 (ώρες γραφείου).

 

* Ο ηθοποιός Διομήδης Κουφτερός (MFA Acting Brandeis University, Boston USA) εκπαίδευσε ηθοποιούς και περφόρμερς σε τεχνικές Μάσκας, Σωματικού Θεάτρου και Φωνής σε θεατρικές παραστάσεις όπως «Το Παλτό», «Zoo», «Ubu Roi» και «Βάκχες».

Έχει διδάξει Υποκριτική, Μάσκα, Σωματικό θέατρο και Κινησιολογία σε πανεπιστήμια και δραματικές σχολές όπως το Brandeis University (Βοστόνη, ΗΠΑ), Macalester College (Μινεσότα, ΗΠΑ), Boston University, Δραματική Σχολή Σατιρικού (Λευκωσία) και στο Τμήμα Μουσικής και Χορού του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ