To «Nerium Park» παρουσιάζεται στο θέατρο Διόνυσος

Article featured image
Article featured image

Παγκύπρια πρώτη έκανε την Παρασκευή 24 Απριλίου στο Θέατρο «Διόνυσος» το συγκλονιστικό κοινωνικό θρίλερ του Ζουζέπ Μαρία Μιρό, «Nerium Park», σε σκηνοθεσία Λέανδρου Ταλιώτη, το οποίο θα παρουσιάζεται κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.

Πρόκειται για ένα έργο για τη γενιά της οικονομικής κρίσης, τη γενιά που ενηλικιώθηκε σε ένα αμείλικτα, υλιστικό και ανταγωνιστικό κόσμο και δε διαθέτει τα ψυχικά εφόδια για να αντιμετωπίσει το κοινωνικό χάος που έφερε μαζί της, η νέα οικονομική πραγματικότητα. Πάνω από όλα, το έργο υπογραμμίζει την επιφάνεια των ανθρώπινων σχέσεων, που εξ αιτίας της, ίσως, να δημιουργήθηκε η κρίση που βιώνουμε σήμερα, περισσότερο από οποιοδήποτε τραπεζικό σύστημα ή κυβερνητική πολιτική.

Στην παράσταση παρακολουθούμε τον Ζεράρ και τη Μάρτα, ένα νεαρό ζευγάρι γύρω στα τριάντα, με λαμπρό μέλλον, οι οποίοι μετακομίζουν σε ένα πολυτελές διαμέρισμα, σε έναν καινούργιο οικισμό στα προάστια μιας μεγαλούπολης, το Nerium Park. Μόλις απέκτησαν οικονομική άνεση, δουλεύοντας και οι δύο σε μεγάλες εταιρείες. Το νέο διαμέρισμα έχει όλες τις προδιαγραφές μιας προνομιούχας γειτονιάς, το νεαρό ζευγάρι ετοιμάζεται να κάνει παιδί και όλα φαίνονται τέλεια... Ή μήπως όχι; Σύντομα ανακαλύπτουν πως είναι οι μόνοι κάτοικοι στο μπλοκ και όλα τα άλλα διαμερίσματα είναι άδεια. Ο άντρας απολύεται από τη δουλειά του, ενώ η γυναίκα ακολουθεί ανοδική πορεία στην καριέρα της και τρομοκρατείται από έναν αόρατο εισβολέα. Στη συνέχεια η παραίσθηση εισβάλλει στην πραγματικότητα, ο φόβος και η ανασφάλεια δημιουργούν ένταση, τα όνειρα για ευημερία, επιτυχία και οικογενειακή γαλήνη διαλύονται....



Το έργο του Ζουζέπ Μαρία Μιρό ανεβαίνει σε μετάφραση Μαρίας Χατζηεμμανουήλ και Δημήτρη Ψαρά, σκηνοθεσία Λέανδρου Ταλιώτη, σκηνικά/κοστούμια Θέλμας Κασουλίδου. Τους Φωτισμούς ανέλαβε ο Σταύρος Ευλαμπίου.

Hθοποιοί οι ηθοποιοί Μαρίνα Αργυρίδου και Γιώργος Αναγιωτός.



Παραστάσεις: κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 20.30. Παραστάσεις θα δοθούν και στη Λεμεσό, στο Παλιό Ξυδάδικο στις 19. 20 & 21 Μαΐου στις 20.30.

Εισιτήρια: 15 & 12 ευρώ

Κρατήσεις: 22818999 & 99621845


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ