Ζωγραφική από τον Vito Ξενοδοχίδη

Article featured image
Article featured image

O Vito Ξενοδοχίδης μετρά τα χρόνια της καλλιτεχνικής του πορείας και αριθμίζει τις ιστορίες του πάνω σε καμβάδες, μέσα από τη νέα ατομική του έκθεση, με τίτλο «15», που θα παρουσιάζεται από τις 4 μέχρι και τις 16 Μαΐου στην Opus 39 Gallery στη Λευκωσία.

Xρησιμοποιώντας πληθώρα εργαλείων -ανάμεσά τους και τα γυμνά του χέρια- στρωματοποιεί την ακρυλική μπογιά, επιφέροντάς της μια εξημέρωση, σμίγοντας χρώματα με απίστευτη ευαισθησία και λεπτότητα. Με μια ιδιαίτερη τεχνοτροπία απομυθοποιεί τα κλασικά χαρακτηριστικά του ακρυλικού, εναποθέτοντάς το στον καμβά με πρωτοφανή ρευστότητα και συνεχή κίνηση.

Μέσω μιας τελετουργικής διαδικασίας δημιουργεί αφηρημένες συνθέσεις που εμπνέουν αφθονία εικόνων και συναισθημάτων. Mια κατακόκκινη καρδιά που κολυμπά σαν σαλιγκάρι σε έναν ονειρικό ωκεανό όλο φως, μπορεί να αναπλάθεται ξανά και ξανά, παίρνοντας άλλες μορφές.

Μέσα από τα έργα του αναδύεται μια μελαγχολική ομορφιά, μαζί και έντονο, άπλετο συναίσθημα ελπίδας.

Ανακάλυψε τα ψήγματα της φαντασίας των έργω του Vito Ξενοδοχίδη και αφέσου στα σουρεαλιστικά του τοπία χωρίς κανέναν ενδοιασμό. Εξάλλου, σε κάθε αυτοβιογραφικό πίνακα ο καλλιτέχνης ελίσσεται και εξελίσσεται -αν και σχηματίζουν μια φόρμα συνοχής, κάθε έργο μπορεί να σταθεί αυτόνομα.

Πληρ. 22424983.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ