Λάβε κι εσύ μέρος στον 1ο Φωτομαραθώνιο Κύπρου

Article featured image
Article featured image

Ο 1ος Φωτομαραθώνιος Κύπρου είναι γεγονός και θα λάβει χώρα στην Πάφο (Παλιά Ηλεκτρική, 09.00) το Σάββατο, 23 Μαΐου, και πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Ανοικτού Εργοστασίου Πολιτισμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Pafos2017. 

Πρόκειται για μια δράση η οποία διοργανώνεται από τη Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου - Πάφου με την υποστήριξη της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης Πάφου και η οποία ενθαρρύνει τους ανθρώπους να δουν την πόλη τους μέσα από μια νέα διάσταση φωτογραφίζοντας 4 συγκεκριμένα θέματα μέσα σε 4 ώρες.

Τι είναι ο Φωτομαραθώνιος;

Είναι μια δράση η οποία ενθαρρύνει τους ανθρώπους να δουν την πόλη μέσα από μια νέα διάσταση. Τους ωθεί, μέσα από μια φωτογραφική πρόκληση να ανακαλύψουν νέες έννοιες σε γνωστές και άγνωστες τοποθεσίες και να εξερευνήσουν τρόπους απεικόνισης ιδεών, σκέψεων, συναισθημάτων και ρυθμών της ζωής μέσα στην ίδια την πόλη. Στόχος είναι η δημιουργική έκφραση των συμμετεχόντων μέσα σε ένα προκαθορισμένο πλαίσιο (θέματα) και η αλληλεπίδρασή τους με το κοινωνικό, πολιτισμικό και οικιστικό περιβάλλον της πόλης.

Είναι μια υπενθύμιση σε αυτές τις δύσκολες οικονομικές στιγμές πως θα πρέπει να αγαπάμε την αξία και τη δύναμη της δημιουργικότητας. Είναι μια δύναμη που μπορεί να μας ανυψώσει, να μας παρακινήσει, να μας προκαλέσει και να μας ενθαρρύνει στη ζωή.

Ο Φωτομαραθώνιος ως διαγωνισμός φωτογραφίας είναι μια ιδιαίτερη πρόκληση. Οι συμμετέχοντες συναντιούνται σε ένα καθορισμένο χρόνο σε μια περιοχή της Πάφου για να τους δοθούν 4 άγνωστα (ως τότε) θέματα. Ο καθένας έχει στη διάθεσή του 4 ώρες για να ερμηνεύσει καλύτερα και να αποδώσει αυτά τα θέματα με τη φωτογραφική μηχανή του. Η ιδέα είναι οι συμμετέχοντες να είναι δημιουργικοί, αυθόρμητοι, πρωτότυποι και να διασκεδάσουν.

H συμμετοχή στην εκδήλωση «1ος Φωτομαραθώνιος Κύπρου» είναι ανοιχτή για άτομα κάθε ηλικίας, για ερασιτέχνες, επαγγελματίες, περιστασιακούς φίλους της φωτογραφίας και επίδοξους φωτογράφους.

Μάθε περισσότερες λεπτομέρειες για τους όρους και δήλωσε συμμετοχή, ΕΔΩ.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ