Πες μου πού δουλεύεις να σου πω το σεξ που κάνεις

Article featured image
Article featured image

Το κλείσιμο σπιτιών, η αλλαγή καριέρας και τα βαθιά υπαρξιακά ερωτήματα δεν είναι απαραίτητα η πρόθεσή του παρόντος άρθρου. Ωστόσο, κάποια χρήσιμα για αναδημοσίευση στοιχεία έχουν προκύψει από το πρόσφατο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Σεξουαλικής Ιατρικής.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτά, το επάγγελμα που ο καθένας εξασκεί έχει άμεση επίδραση στη σεξουαλική του ζωή. Σαφώς, υπάρχουν επαγγέλματα με περισσότερο άγχος από κάποια άλλα και καμία έρευνα δεν ήταν απαραίτητη για μια τέτοιου είδους διαπίστωση. Το άγχος, ωστόσο, ο ανταγωνισμός, οι πολλές ώρες εργασίας και οι κακές συνθήκες εργασίας έχουν αποδεδειγμένα τεράστια επίδραση στην ανθρώπινη βιολογία και κατ'επέκταση στην ποιότητα της ερωτικής ζωής. Αρκετά συχνές φαίνεται να είναι οι περιπτώσεις των ανθρώπων που λόγω επαγγελματικών απαιτήσεων κατέληξαν ανοργασμικοί.

Τα επαγγέλματα που επιδρούν με τον χειρότερο τρόπο στη σεξουαλική ζωή είναι:

 

- Επιχειρηματίες

- Στελέχη επιχειρήσεων

- Γιατροί

- Δημοσιογράφοι

- Πολιτικοί

- Φωτορεπόρτερ

- Εκφωνητές ειδήσεων

- Στελέχη διαφήμισης

- Αρχιτέκτονες

- Χρηματιστές

- Τεχνικοί ιατρικών μηχανημάτων

- Μεσίτες

Οι υπεύθυνοι της έρευνας αναφέρουν ότι τα συγκεκριμένα επαγγέλματα, λόγω της πίεσης που δημιουργούν, ωθούν ακόμη σε «κλασικές» ανθυγιεινές συνήθειες. Κάπνισμα, γρήγορο φαγητό, κατανάλωση αλκοόλ και απουσία άσκησης είναι λογικό να μειώνουν τις σεξουαλικές επιδόσεις και να υποβαθμίζουν περαιτέρω την ποιότητα ζωής.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ