Η δημοσιογραφία χωρίς επιχειρηματίες ιδιοκτήτες

Για τους περισσότερους δημοσιογράφους στα χρόνια του ρομαντισμού και της επαναστατικότητας ήταν ένα όνειρο.

 


Article featured image
Article featured image

«Να κάνουμε δική μας εφημερίδα χωρίς εκδότες και επιχειρηματίες ιδιοκτήτες, μια ολότελα δική μας εφημερίδα». Και δίπλα σ’ αυτό «να τα λέμε όλα, χωρίς εξαρτήσεις, χωρίς φραγμούς, ελεύθερα και τσεκουράτα». Ένα όνειρο που πέρασε στον κόσμο του απατηλού.

Να όμως, που στην καρδιά της οικονομικής κρίσης, ένας αριθμός δημοσιογράφων των Αθηνών επιχείρησαν το τόλμημα και το όνειρο έγινε πραγματικότητα. Και η «Εφημερίδα των Συντακτών», αυτό είναι το όνομά της, είναι πλέον μια ζώσα καθημερινή πραγματικότητα, η οποία έχει ήδη καθιερωθεί ως μια αξιόλογη και υπολογίσιμη δύναμη στον χώρο των εντύπων.

Αυτό θα είναι το θέμα συζήτησης της εκδήλωσης που οργανώνει την ερχόμενη Τρίτη 19 Μαΐου η Ένωση Συντακτών Κύπρου, στις 7.30 το βράδυ στη Δημοσιογραφική Εστία.

Ομιλητής θα είναι ο διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας, Γιάννης Σμυρλάκης.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών, η εκδήλωση αποσκοπεί στο να εξελιχθεί σε μια ελεύθερη συζήτηση που θα αγγίξει όλα τα θέματα και προβλήματα που αφορούν τον Τύπο, την πληροφόρηση, τον ρόλο του δημοσιογράφου, την ελεύθερη και χειραγωγημένη δημοσιογραφία και όλα τα συναφή.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή για όλο τον κόσμο.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ