Γέφυρα Πολιτισμού: Κύπρος – Ουκρανία

Ο βραβευμένος ροταριανός Όμιλος Λευκωσία-Λήδρα σε συνεργασία με την Α.Ε τον πρέσβη της Ουκρανίας στην Κύπρο κ. Borys Humeniuk και την Α.Ε την πρέσβη της Πολωνίας στην Κύπρο κ. Barbara Tuge-Erecinska, διοργανώνουν την φιλανθρωπική έκθεση «Γέφυρα Πολιτισμού: Κύπρος – Ουκρανία» την Πέμπτη 21 Μαίου και ώρα 20.00 στην Πύλη Αμμοχώστου στη Λευκωσία.

 


Article featured image
Article featured image

Η έκθεση θα διαρκέσει πέντε ημέρες.

Ο διεθνούς φήμης Ουκρανός φωτογράφος Δρ. Γιούρι Τίτοβετς και η καταξιωμένη Κύπρια ζωγράφος Αυγούστα Δημοσθένους, χρησιμοποιούν το φωτογραφικό φακό και τον καμβά αντίστοιχα και δημιουργούν ένα μοναδικό ταξίδι στο χρόνο δημιουργώντας μια «γέφυρα πολιτισμού» μεταξύ Κύπρου και Ουκρανίας. Το κουαρτέτο εγχόρδων Amiche από Πολωνούς και Κύπριους μουσικούς, θα επενδύσει μουσικά την εκδήλωση των εγκαινίων.

Την εκδήλωση θα εγκαινιάσει ο πρόεδρος του Cyprus Investment Promotion Agency κ. Χριστόδουλος Ε Αγκαστινιώτης. Εκτός των πρεσβευτών, την εκδήλωση επίσης θα χαιρετίσει ο επικεφαλής της Αντιπροσωπίας της Διπλωματικής Αποστολής «European Ukraine» στην Κύπρο Δρ. Γιούρι Τίτοβετς.

Τα καθαρά έσοδα από τις πωλήσεις των έργων τέχνης θα διατεθούν για την ενίσχυση του έργου του Παγκύπριου Συνδέσμου Σπάνιων Γενετικών Παθήσεων «Μοναδικά Χαμόγελα» για δημιουργία κέντρου αριστείας στην Κύπρο. Επίσης, ανθρωπιστική βοήθεια θα συλλεχθεί από την Ουκρανική Πρεσβεία για τον δοκιμαζόμενο πληθυσμό της εμπόλεμης ζώνης της Ανατολικής Ουκρανίας.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ