Ο βομβιστής της Βοστόνης θα εκτελεστεί με θανατηφόρο ένεση

Article featured image
Article featured image

Χρειάστηκαν 14 ώρες διαβουλεύσεων προκειμένου το 12μελές σώμα των ενόρκων να αποφασίσει την ποινή του 21χρονου κατηγορουμένου.

Οι ένορκοι, που είχαν να επιλέξουν μεταξύ της ισόβιας κάθειρξης και της θανατικής ποινής, έπρεπε να αποφανθούν ομόφωνα υπέρ της επιβολής της θανατικής ποινής στον Τσαρνάεφ.

Η απόφαση του σώματος ήταν ομόφωνη στις 6 από τις 17 κατηγορίες που επισύρουν την ποινή θανάτου.

Η εκτέλεση του 21χρονου θα γίνει με θανατηφόρο ένεση, πολλά χρόνια αργότερα.

H θανατική ποινή είναι μία «προσήκουσα τιμωρία» για τον Τσαρνάεφ, τον δράστη των επιθέσεων στον Μαραθώνιο της Βοστόνης, στις βορειοανατολικές ΗΠΑ, δήλωσε το βράδυ της Παρασκευής η υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας Λορέτα Λιντς.

Ο κατηγορούμενος, ένας νεαρός μουσουλμάνος με καταγωγή από την Τσετσενία που μετανάστευσε στις ΗΠΑ σε ηλικία 8 ετών, παρέμεινε απαθής κατά την ανάγνωση της απόφασης.

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, περιλαμβανομένου ενός 8χρονου παιδιού και 264 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων 17 ακρωτηριάστηκαν, όταν δύο αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί εξερράγησαν σχεδόν ταυτόχρονα ανάμεσα στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί κοντά στην γραμμή τερματισμού του μαραθωνίου της Βοστόνης την 15η Απριλίου του 2013.


[πηγή]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ