Φαρμάκι εναντίον του Βλαντιμίρ ρίχνει η Χίλαρι

Article featured image
Article featured image

Φωτιές ανάβει στην υπό εκκόλαψη αναβίωση του Ψυχρού Πολέμου η Χίλαρι. Μιλώντας σε συνέδριο που διοργανώθηκε από το Εμπορικό Επιμελητήριο του Μόντρεαλ στον Καναδά, η πρώην Αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι ο Πούτιν προσπαθεί να ξαναγράψει τα σύνορα της Ευρώπης μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. «Ελπίζω να μην κάνει ένα νέο Ψυχρό Πόλεμο», είπε χαρακτηριστικά χειροκροτούμενη από το ακροατήριό της προσθέτοντας ότι «κανείς δεν το θέλει, αλλά αυτό εξαρτάται από τον Πούτιν».

«Υπάρχουν πολλά μέρη όπου βρίσκονται άτομα που προέρχονται από εθνοτικές ομάδες Ρώσων ή Ρωσόφωνων», παρατήρησε η Κλίντον, προειδοποιώντας ότι μετά την Ουκρανία και την υπόθεση της Κριμαίας, και άλλες χώρες θα μπορούσαν να «αντιμετωπίσουν μια Ρωσική μετωπική επίθεση».

Κάλεσε ακόμη τους Ευρωπαίους να είναι λιγότερο εξαρτημένοι οικονομικά και ενεργειακά από τη Ρωσία, αναφέροντας ότι θέλει να δει «επιτάχυνση» στην κατασκευή των αγωγών από το Αζερμπαϊτζάν και να ενθαρρυνθούν νέες πηγές ενέργειας τοπικής παραγωγής, όπως το σχιστολιθικό φυσικό αέριο στην Πολωνία. «Οι Ρώσοι δεν μπορούν να εκφοβίσουν, αν δεν υπάρχει εξάρτηση από αυτούς», είπε.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ