Ο ακριβότερος σκύλος στον κόσμο

Article featured image
Article featured image

Είναι λίγο οξύμωρο να μαθαίνεις ότι ένας άνθρωπος έδωσε 1.440.000 ευρώ για να αποκτήσει ένα σκυλί, όταν τα καταφύγια είναι υπερπλήρη και τα αδέσποτα στους δρόμους ακόμα περισσότερα.

Συγκεκριμένα, το ακριβότερο σκυλί στον κόσμο είναι πλέον ένα κουτάβι ράτσας θιβετιανό Μαστίφ, το οποίο πωλήθηκε στην Κίνα έναντι περίπου 1.440.000 ευρώ, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του Γαλλικού Πρακτορείου. Πρόκειται για ένα κοκκινότριχο Μαστίφ ενός έτους και βάρους 90 κιλών, το οποίο συμμετείχε χθες (Τρίτη) σε μία έκθεση με «πολυτελή» κατοικίδια στην ανατολική επαρχία Σεζιάνγκ της Κίνας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Qianjiang Evening News. Αγοραστής είναι ένας 56χρονος κτηματομεσίτης από το Κινγκντάο, ο οποίος θέλει να γίνει κι ο ίδιος εκτροφέας σκύλων, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Τα μαστίφ είναι πιστή και προστατευτική ράτσα με καταγωγή από τα βουνά των Ιμαλαΐων και την Κεντρική Ασία και ρίζες που συναντώνται στα αρχαία χρόνια, ενώ αρχικά η συγκεκριμένα ράτσα είχε ανατραφεί ως κυνηγός, φύλακας, οδηγός και πολεμιστής. Είναι τόσο δυνατό που μπορεί να σκοτώσει ακόμη και τίγρη και έχει γίνει σύμβολο πλούτου για τους εύπορους Κινέζους, εξ ου και οι τιμές πώλησής του να έχουν εκτιναχθεί στα ύψη.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ