Το Ξαρκής πάει Λόφου

Το Φεστιβάλ Ξαρκής πλέον «μεγαλώνει» και περιλαμβάνει ένα ευρύτερο (σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές) πρόγραμμα, με εκπαιδευτικά εργαστήρια, παρουσιάσεις και μουσικές εκδηλώσεις, ενώ είδηση αποτελεί σαφώς και η αλλαγή χώρου, αφού για την τρίτη στη σειρά διοργάνωση, το Ξαρκής μετακομίζει στη γραφική Λόφου.

 


Article featured image
Article featured image

Το πανηγύρι δημιουργίας θα ξεκινήσει από τις 6 του Ιούλη με μεμονωμένα εργαστήρια στο χωριό, απευθυνόμενα κυρίως σε άτομα με επαγγελματικό υπόβαθρο και θα συνεχίσει με το 3ο Φεστιβάλ Ξαρκής, μεταξύ 10-12 Ιουλίου.

Σκοπός του φεστιβάλ είναι να φέρει στους επισκέπτες μια αυθεντική εμπειρία του κυπριακού πολιτισμού, ενώ ταυτόχρονα εγκαινιάζει ένα διάλογο για την τοπική κοινωνική βιωσιμότητα.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, διάφορες πτυχές της τοπικής και λαϊκής κουλτούρας θα αναμειχθούν αρμονικά με τις εκφάνσεις του σύγχρονου πολιτισμού. Αυτή η ζύμωση μπορεί να αποτελέσει μοντέλο αναζωογόνησης και δημιουργικής ανάπτυξης των κοινοτήτων ενώ μέσα από διάφορα εργαστήρια και παρουσιάσεις και την εφαρμογή της θεωρίας συμμετοχικού σχεδιασμού, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία, με διαδραστικό και ευχάριστο τρόπο, να εμπλακούν πρακτικά στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, να καταρτιστούν στο κάθε θέμα, να δημιουργήσουν και να συνεισφέρουν στο τελικό αποτέλεσμα της κάθε δράσης.

Ενδεχομένως όμως, μακροπρόθεσμα το Φεστιβάλ Ξαρκής μπορεί να αποτελέσει γόνιμο έδαφος για καινοτόμες ιδέες που μπορούν να είναι κοινωνικά ωφέλιμες.

Οι δραστηριότητες αυτές θα πραγματοποιηθούν μέσα σε μια εορταστική ατμόσφαιρα, βασικός συντελεστής της οποίας είναι το καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Η μουσικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα αποτελέσουν σίγουρα την κορύφωση της πανήγυρις.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΕΔΩ ΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΞΑΡΚΗΣ 2014



Παραδείγματα δράσεων περιλαμβάνουν την κοινωνική συλλογή προφορικών διηγήσεων που αφορούν το κοινό μας παρελθόν, ή την οργάνωση διατομικών εργαστηρίων με την συνεργασία παραδοσιακών παραγωγών και σύγχρονων σχεδιαστών, που έχουν τη δυναμική να φέρουν τους ανθρώπους από διαφορετικές γενιές και κλάδους μαζί.



Φεστιβάλ Ξαρκής

Παρασκευή 10 - Κυριακή 12 Ιουλίου, Λόφου, επαρχία Λεμεσού.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ