Ο Σωτήρης Γιαννακού παρουσιάζει το project «Αυτόφωτος»

Article featured image
Article featured image

Ο Σωτήρης Γιαννακού παρουσιάζει την έκθεσή του η οποία αποτελείται από ένα δικό του ποίημα, εικονογραφημένο από 21 καλλιτέχνες. Πρόκειται για το project «Αυτόφωτος», το οποίο θα φιλοξενείται από τις 22-24 Μαΐου στηνμ Παλιά Αποθήκη «Ειρήναρχος Βουδάσκας» στη Λεμεσό.

Στο project αυτό συμμετέχουν 21 καλλιτέχνες από 18 διαφορετικές μορφές τέχνης. Ο κάθε καλλιτέχνης δημιούργησε το δικό του έργο, προσεγγίζοντας το ποίημα από τη δική του οπτική, μεταμορφώνοντας τον ποιητικό λόγο σε μια άλλη μορφή τέχνης.

Οι καλλιτέχνες που έδωσαν πνοή στο project "«Αυτόφωτος» είναι οι ακόλουθοι:

Installation art: Μυριάνθη Σώζου

Perform artist: Λουκάς Ιωάννου

Σχεδιαστής κοσμημάτων: Χρήστος Νούσης

Φωτογράφος: Φρύνη Παζούρου

Σχεδιάστρια ρούχων: Ελεονώρα Αντωνιάδου

Digital artist: Ανδρέας Μωυσέως

Ζωγράφος: Χρίστος Μίχλης

Κεραμίστρια: Σόνια Χατζηβασίλη

Μουσικός: Μάριος Παπαδόπουλος

Σκηνοθέτης: Σάββας Χρήστου

Illustrator: Μαρία Αριστείδου

Σχεδιαστής Επίπλων: Mενέλαος Θεοδοσιάδης

Αρχιτέκτονας: Αντώνης Στυλιανού

Γραφίστας: Λίζα Αρτέμη

Χαράκτρια: Νικολέτα Αλεξανδράκη

Γλύπτης:  Μελέτιος Μελετίου

Ηθοποιοί: Ιωάννα Ανδρέου, Μαρία Καούρη, Δημήτρης Ψωμάς

Computational Design: Φ studio Ιωαννου Αναστασίος, Θεοδοσίου Ιωάννα

Σωτήρης Γιαννακού

Ο Σωτήρης Γιαννακού γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1981. Το 2004, ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Marketing στο Τ.Ε.Ι. Αθηνών. Η αγάπη του όμως για την αισθητική και τη λειτουργικότητα των εσωτερικών χώρων τον φέρνει σε ένα νέο κύκλο σπουδών που αρχίζει το 2007 και ολοκληρώνεται με την αποφοίτησή του το 2009, στον κλάδο του Interior Design από το Alexander College, στη Λάρνακα,με βαθμό «Άριστα».

Η ενασχόλησή του με την ποίηση άρχισε από πολύ μικρή ηλικία. Έχει εκδώσει τρεις εικονογραφημένες ποιητικές συλλογές. Τις «Επιλογής… Επίλογος», «13» και «Αυτόχειρες Πλειάδες».

 Οι δύο πρώτες ποιητικές του συλλογές συνοδεύονται από πίνακες Ψηφιακής Τέχνης (Digital Art). Κάθε ποίημα εκφράζεται και από έναν πίνακα που είναι επίσης αποτελεί δημιούργημα δικό του, στον οποίον απεικονίζεται η συναισθηματική φόρτιση των λέξεων. Στην τρίτη εικονογραφημένη ποιητική συλλογή παρουσιάζονται επτά ποιήματα εικονογραφημένα από επτά διαφορετικούς ζωγράφους. Με την τελευταία του ποιητική συλλογή «Αυτόχειρες Πλειάδες» ήταν υποψήφιος στα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας 2013 στην κατηγορία Βραβείο Νέου Λογοτέχνη. Παράλληλα, έχει λάβει μέρος σε διάφορες ομαδικές εκθέσεις.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στην Παλιά Αποθήκη "Ειρήναρχος Βουδάσκας", οδός Ελλήνων 8, περιοχή κάστρου Λεμεσός.

Διάρκεια έκθεσης: 22-24 Μαΐου

Ώρες λειτουργίας: 10.00-20.00 (Σάββατο και Κυριακή)

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 99471386 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ