7 λόγοι γιατί αξίζει να πας στο Φεστιβάλ Νέων την ερχόμενη Κυριακή

Την ερχόμενη Κυριακή (24/5), στον Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας, από τις 5 μ.μ.



 


Article featured image
Article featured image

Γιατί η Ομάδα που θα τερματίσει πρώτη στο Κυνήγι Θησαυρού (4-8 μ.μ.), που θα γίνει σε συνεργασία με το Youth for Exchange and Understanding, θα κερδίσει δώρα-έκπληξη.



Γιατί η λίστα των βιβλίων της «Ανθρώπινης Βιβλιοθήκης» (5-8 μ.μ.) έχει ανανεωθεί. Ως εκ τούτου θα μπορείς δανειστείς «βιβλίο» ανάλογα με τις φοβίες ή/και τις προκαταλήψεις σου και να μιλήσεις με ομοφυλόφιλο ή αμφισεξουαλικό άτομο, με μια Τουρκοκύπρια, έναν άθεος, μια πρώην πόρνη, έναν αυστηρά χορτοφάγος (vegan), ένα άτομο με κινητικά προβλήματα, ένα Μουσουλμάνος ή ένα άτομο με τατουάζ.



Γιατί εντός του «Φουσκόπολις» θα γίνουν πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις με τη μέθοδο PechaKutcha, (6.30-8 μ.μ.) κι αυτό αποτελεί μια που διοργάνωση του Love From Cyprus σε συνεργασία με τους Urban Gorillas.



Γιατί καθόλη τη διάρκεια του φεστιβάλ (5-11 μ.μ.) θα υπάρχει Food Market με φαγητό και ποτό για να σβήνεις την πείνα και την δίψα σου.



Γιατί το μουσικό πρόγραμμα (8-11 μ.μ.) θα είναι super! Τα σχήματα που θα παίξουν στον Δημοτικό Κήπο είναι οι Belua (βλέπε κεντρική φωτογραφία), που αποτελούνται από τις Zara Der Arakelian (τραγούδι) Μικαέλα Τσαγκάρη (κιθάρα/φωνή) Αφροδίτη Νικολάου (μπάσο) και Μαριάννα Μουμτζή (ντραμς)​, το blues band Moonshiners ft. Vasilis Palamas, αλλά και οι The Afro Μπάντα Banana, η εκρηκτική μπάντα που έχει τον ισχυρό ρυθμό ως βάση στη μουσική της και δημιουργεί ένα χορευτικό παιχνίδι από αφρικανικές μελωδίες με πνευστά, κρουστά, πλήκτρα και οργανικές εκρήξεις ρυθμού! Σημαντικό δε είναι πως τη μουσική επιμέλεια του φεστιβάλ ανέλαβαν από κοινού ABR και Λουβάνα Δίσκοι.



Γιατί στο φεστιβάλ θα λάβουν μέρος, όχι 5 και 10, αλλά 33 συνολικά Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις με σκοπό να παρουσιάσουν το έργο και τη δράση τους, μεταξύ των οποίων Accept-LGBT, Anakyklos, BirdLife Cyprus, Cans for Kids, Mediterranean Institute of Gender Studies (MIGS), Φίλοι της Γης κ.α.



Γιατί τόσο το Φεστιβάλ Νέων όσο και η Εθνική Σύνοδος Νεολαίας που ακολουθεί, στόχο έχουν να σηματοδοτήσουν την έναρξη της διαδικασίας καταρτισμού Εθνικής Στρατηγικής για τη νεολαία, κάτι που για πρώτη φορά γίνεται στην Κύπρο! Όσο κλισέ κι αν ακούγεται αυτό το «καταρτισμός Εθνικής Στρατηγικής», πρέπει επιτέλους να αναπτύξουμε πρωτοβουλίες και να το πάρουμε απόφαση ότι, «το καλύτερο που επιζητούμε μόνο με τη δική μας ενεργοποίηση μπορεί να οικοδομηθεί». Όπως λέει και ο πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, Παναγιώτης Σεντώνας, στη συνέντευξή του στη CITY, «πρέπει να γεμίσει η ψυχή μας με θέληση, αφού αυτή είναι ο πολλαπλασιαστής της δύναμής μας».

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ