«Και ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν γκέι»

Μπορεί στην Κύπρο να το ξεπερνούμε το θέμα σιγά, σιγά όχι όμως στην Αίγυπτο, όπου η ομοφυλοφιλία εξακολουθεί να αποτελεί τεράστιο ταμπού.

 


Article featured image
Article featured image

Παρουσιάστρια παιδικών εκπομπών στην τηλεόραση και σταρ του αιγυπτιακού σινεμά, η νεαρή Μόνα Χαλά έκανε πριν λίγες ημέρες κάτι που θεωρείται αδιανόητο στην πατρίδα της. Υπερασπίστηκε τους ομοφυλόφιλους συμπολίτες της σε μία συνέντευξη που μπήκε σε όλα τα σπίτια μέσω της τηλεόρασης.

Μιλώντας σε δημοσιογράφο του καναλιού ON που υποστήριξε ότι η κυβέρνηση πρέπει να γνωρίζει αν κάποιος είναι ομοφυλόφιλος, η Μόνα απάντησε παραπέμποντας στην αρχαία ιστορία της Αιγύπτου, κάνοντας μάλιστα και σαφή αναφορά στον Μέγα Αλέξανδρο.

«Κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος να είναι ομοφυλόφιλος. Δεν είναι δική μου δουλειά να κρίνω τους ανθρώπους από ηθικής άποψης. Η ομοφυλοφιλία υπάρχει από την αρχαιότητα. Πολλοί άνθρωποι στη διάρκεια της ιστορία υπήρξαν ομοφυλόφιλοι. Ποιοι είμαστε εμείς να τους κρίνουμε; Ο Μέγας Αλέξανδρος που έχτισε την Αλεξάνδρεια ήταν ομοφυλόφιλος. Είναι λόγος αυτός να καταστρέψουμε την πόλη ή να της αλλάξουμε όνομα; Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που είναι ομοφυλόφιλοι. Έτσι τους έφτιαξε η φύση.»

Δείτε τη συνέντευξη εδώ:


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ