Η Χαραλαμπίδης Κρίστης και ο Σάκης Ρουβάς διπλα στα παιδιά

Tο πρόγραμμα κοινωνικής αλληλεγγύης της Χαραλαμπίδης Κρίστης, με Πρεσβευτή το Σάκη Ρουβά μετά από 2 χρόνια έμπρακτης κοινωνικής προσφοράς ανακοίνωσε τη συνεργασία της με το Πανεπιστήμιο Κύπρου για το νέο της έργο «Τα Παιδιά, Πολίτες του Μέλλοντος».

 


Article featured image
Article featured image

Μετά από δύο χρόνια κοινωνικής προσφοράς, με επίκεντρο τα παιδιά της Κύπρου, η Χαραλαμπίδης Κρίστης συνεχίζει με αμείωτη ένταση το πρόγραμμα κοινωνικής αλληλεγγύης «Συμμετοχή», επιχορηγώντας με 100 χιλιάδες Ευρώ την υλοποίηση του νέου έργου «Τα Παιδιά Πολίτες του Μέλλοντος», σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Από την έναρξή του, τον Ιούνιο του 2013, το πρόγραμμα «Συμμετοχή» με Πρεσβευτή τον κορυφαίο καλλιτέχνη Σάκη Ρουβά, έχουν υλοποιήσει με επιτυχία 30 έργα βελτίωσης της ποιότητας ζωής και εκπαίδευσης των παιδιών σε κάθε γωνιά της Κύπρου, αγγίζοντας τις καρδιές τους και σκορπίζοντας παράλληλα χιλιάδες χαμόγελα.

Η «Συμμετοχή», με τη Χαραλαμπίδης Κρίστης και το Σάκη Ρουβά,  ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες των παιδιών και τη δέσμευσή τους για προσφορά στην κοινωνία, προχωρούν σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου ανακοινώνοντας τον Παγκύπριο Σχολικό Διαγωνισμό Δημοτικής Εκπαίδευσης, με τίτλο «Τα Παιδιά, Πολίτες του Μέλλοντος».

 



 

Το έργο, το οποίο θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του Προγράμματος Σπουδών Αγωγής Υγείας (ΠΣΑΥ), στοχεύει στη δημιουργία μιας λειτουργικής εγκατάστασης με εικαστικό ενδιαφέρον σε χώρο των σχολείων, που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των παιδιών για έκφραση και επικοινωνία. Στους χώρους αυτούς, θα υπάρχει η δυνατότητα να εκτίθενται με ποικίλους τρόπους σε ατομικό και σε ομαδικό επίπεδο σκέψεις, συναισθήματα, ιδέες, εμπειρίες, προτάσεις και δράσεις που οι μαθητές θα μοιραστούν με την ευρύτερη σχολική κοινότητα. Ο διαγωνισμός θα υλοποιηθεί σε τέσσερεις φάσεις που αφορούν την ανακοίνωση του διαγωνισμού σε όλα τα σχολεία παγκύπρια, την αξιολόγηση και επιλογή των προτάσεων από ειδική επιτροπή, την εξέλιξη των προτάσεων από φοιτητές Αρχιτεκτονικής και τέλος την υλοποίηση.

Στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής  διάσκεψης, ο Πρύτανης  κύριος Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, χαρακτηριστικά ανέφερε «Εκ μέρους της Κοινότητας  του Πανεπιστημίου Κύπρου, ευχαριστώ την Χαραλαμπίδης Κρίστης και το πρόγραμμα «Συμμετοχή» για την ευγενή αυτή συνεργασία που θα έχει σημαντικό όφελος για τα παιδιά της Κύπρου. Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας αυτής, επιδιώκεται στενή συνεργασία με τη Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης, με στόχο την ανάπτυξη ενός δημιουργικού διαλόγου μεταξύ φοιτητών αρχιτεκτονικής και μαθητών δημοτικής εκπαίδευσης».

Ο Πρόεδρος του ΔΣ της Χαραλαμπίδης Κρίστης, κύριος Αλέξης Χαραλαμπίδης ανέφερε: «Είμαι  συγκινημένος, γιατί δύο χρόνια πριν, όλοι οι άνθρωποι της Χαραλαμπίδης Κρίστης, ξεκινήσαμε να κάνουμε πραγματικότητα ένα κοινό μας όραμα: Να επιστρέψουμε στην κυπριακή κοινωνία την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείχνει 70 ολόκληρα χρόνια. Έτσι, ξεκίνησε το πρόγραμμα κοινωνικής αλληλεγγύης «Συμμετοχή», μαζί με έναν, πρώτα απ’όλα, σπουδαίο άνθρωπο αλλά και κορυφαίο καλλιτέχνη, τον πρεσβευτή μας, Σάκη Ρουβά!

 



 

Δύο χρόνια μετά, εξελίσσουμε το όραμά μας με πυρήνα πάντα το μέλλον της χώρας μας, τα παιδιά! Παραμένουμε σταθεροί στις βασικές αξίες της «Συμμετοχή»: τη Συνέπεια, την Αξιοπιστία, το Συναίσθημα, την Ουσιαστική έμπρακτη προσφορά στο συνάνθρωπο και προχωράμε δίνοντας έμφαση στην παιδεία, που μαζί με την Υγεία είναι ο ακρογωνιαίος λίθος κάθε χώρας. Συνεργαζόμαστε με το Πανεπιστήμιο Κύπρου και στηρίζουμε έμπρακτα την Κυπριακή εκπαίδευση με το νέο έργο της «Συμμετοχή»: «Τα Παιδιά, Πολίτες του Μέλλοντος».

Ο Σάκης Ρουβάς δήλωσε σχετικά: « Είμαι ευγνώμων  που βλέπω πως η «Συμμετοχή» έχει δυναμώσει και είμαι βέβαιος ότι το κύμα αγάπης και αλληλεγγύης της «Συμμετοχής» θα δυναμώσει ακόμα περισσότερο, ώστε να καλύψει όλο το νησί για να ανταποκριθούμε σε όλους τους ανθρώπους της Κύπρου που μας έχουν ανάγκη. Γιατί ενώνοντας όλοι μαζί τις δυνάμεις μας και στηρίζοντας τα όνειρα των παιδιών μας, θα δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας».

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Σάκης Ρουβάς, ως ο πρεσβευτής του κοινωνικού προγράμματος, πρωταγωνιστεί σε τηλεοπτικό κοινωνικό μήνυμα όπου και προσκαλεί όλους μας, με τη «Συμμετοχή» να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά να στηρίζουμε τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ