Οι παλιές βρύσες και κρήνες της Λευκωσίας [και το νερό ως πολύτιμο αγαθό]

Το νερό ως πολύτιμο κοινό αγαθό, καθώς και τις παλιές εστίες νερού της Λευκωσίας θα μας παρουσιάσει στο νέο της πρότζεκτ η Κυριακή Κώστα στο Point Centre of Contemporary Art.

 


Article featured image
Article featured image

Σύμφωνα με την πρόσκληση, η ιδέα του νερού «ως κοινού και πολύτιμου αγαθού, ως δικαιώματος και ως στοιχείου φυσικού που μας συνδέει με βαθύτερες υπαρξιακές και ανθρώπινες ανάγκες βρίσκεται στον πυρήνα του πρότζεκτ».

Παράλληλα, το πρότζεκτ αποτελεί μια προσπάθεια καταγραφής των παλαιών εστιών νερού της Λευκωσίας, προσεγγίζοντας τις ως σημαντικό υλικό στοιχείο της νεότερης πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης, «που συγκεντρώνει πολλαπλές κατασκευαστικές, αισθητικές, καλλιτεχνικές αξίες και χρήζει περαιτέρω ανάδειξης και αξιοποίησης».

«Ο εντοπισμός νεκρών σημείων νερού των σύγχρονων πόλεων, όπως κρήνες, βρύσες και σιντριβάνια, που κάποτε αποτελούσαν σημεία συνάντησης και συναναστροφής των ανθρώπων και η προσπάθεια ενεργοποίησης τους, επαναφέρει το θέμα της σχέσης των ανθρώπων με το νερό, του δικαιώματος στη χρήση του, του νερού ως κοινού αγαθού και της παρουσίας του στο δημόσιο χώρο».

Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους Ευαγγελία Λεδάκη, Κωστή Βελώνη και Γιάννη Τουμαζή.

Για το Facebook event πατήστε ΕΔΩ.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ