Ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός έρχεται στο νησί μας

Για πρώτη φορά στην Κύπρο θα διεξαχθούν Παγκόσμιοι Ατομικοί Αγώνες Ελεύθερης Κατάδυσης.

 


Article featured image
Article featured image

Οι αγώνες θα γίνουν στη Λεμεσό, από τις 5 μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου και διεξάγονται υπό την αιγίδα του διεθνή φορέα για την ανάπτυξη της ελεύθερης κατάδυσης, AIDA International.

Σε αυτούς θα συμμετάσχουν αθλητές από 28 χώρες, της Ευρώπης, Αμερικής, Αυστραλίας και Ασίας.

H Κύπρος επιλέγηκε μετά από διεθνή ψηφοφορία και επικράτησε της Καλαμάτας και της Καραϊβικής.

Η διοργάνωση των αγώνων στην Κύπρο έχει ανατεθεί στη σχολή ελεύθερης κατάδυσης Free2Dive και υποστηρίζεται από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό, AIDA Κύπρου

Θεωρείται το κορυφαίο αθλητικό γεγονός στο χώρο της ελεύθερης κατάδυσης, που διεξάγεται τα τελευταία 20 χρόνια σε παγκόσμια κλίμακα. Στους αγώνες αναμένεται να συμμετάσχουν, πέραν των 150 αθλητών από όλο τον κόσμο και αναμένεται να παραστούν πέραν των 250 ατόμων που τους συνοδεύουν, όπως προπονητές, κριτές αγώνων, βοηθητικό προσωπικό, καθώς και πλήθος ενθουσιωδών θεατών, όλων των ηλικιών.

Επίσης σε συνδυασμό με την ύπαρξη των ναυαγίων Thetis, Constantis και Ζηνοβία που είναι ειδικά σημεία για καταδύσεις, προωθείται η Κύπρος και ιδιαίτερα η Λεμεσός, ως δημοφιλής καταδυτικός προορισμός.

Ο Δήμος Λεμεσού στηρίζει τη διοργάνωση με την άδεια χρήσης δημόσιων χώρων για τις εκδηλώσεις έναρξης και λήξης και ο ΚΟΤ στηρίζει ως χρυσός χορηγός. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ