«Σταυρώνουν» τον Πορτοκάλογλου για τραγούδι που θυμίζει Πάγκαλο

Το νέο τραγούδι του Νίκου Πορτοκάλογου, με τίτλο «Θα περάσει κι αυτό», ξαφνικά άρχισε να λιθοβολείται.

 


Article featured image
Article featured image

Ο τραγουδοποιός, αποφάσισε να γράψει αυτό το τραγούδι μέσα από μια παρόρμηση.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο που συνοδεύει την ανάρτηση του τραγουδιού στο youtube: «Είναι ένα τραγούδι που δημιουργήθηκε παρορμητικά, σε μια εμπύρετη δημιουργική διαδικασία που δεν του επιτρέπει να περιμένει να ειπωθεί αργότερα αλλά ΤΩΡΑ. Αυτή τη στιγμή, την ιστορική στιγμή των αποφάσεων, των διλημμάτων, των αδιεξόδων και της αυτοκριτικής. Θα μπορούσε να είναι ένα άρθρο σε μια εφημερίδα ή ένα blog, ένα σύνολο από tweets, μια εξομολόγηση σε ένα φίλο.»

Ο Πορτοκάλογλου μάλιστα, απευθύνθηκε στο κοινό λέγοντας «Αφιερωμένο από καρδιάς σε όλους μας με την ευχή να θυμόμαστε πιο συχνά ότι και "εμείς" και οι "άλλοι" είμαστε όλοι ταξιδιώτες στο ίδιο καράβι...».

Το τραγούδι αναρτήθηκε στις 27 Μαΐου και άρχισε να κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Ο Στάθης Δρογώσης έσπευσε δημοσίως να πει ότι του αρέσει το τραγούδι που άρχισε να κάνει τον κύκλο του, μέχρι που σα να δόθηκε το σήμερα ξαφνικά μέσα από ένα κείμενο που εντόπισε ομοιότητες με τοποθετήσεις του... Θεόδωρου Πάγκαλου,  μια μερίδα των social media άρχισαν να τον λιθοβολούν, κατηγορώντας τον σχεδόν ως μνημονιακό.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στους στίχους : Είναι η πόλη μου καμένη, ειν' η χώρα μου μισή, νικητές και νικημένοι, όλοι χάσαμε μαζί.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ