Στην Μπαρτσελόνα η κούπα με τα μεγάλα αυτιά [βίντεο]

Μία ιστορική σεζόν ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο για την Μπαρτσελόνα που επικράτησε 3-1 της Γιουβέντους στον τελικό του Champions League, έφτασε τους πέντε τίτλους και έγινε η πρώτη που κάνει δύο τρεμπλ!

 


Article featured image
Article featured image

Εκπληκτικά πράγματα από την ομάδα του Λουίς Ενρίκε που έδωσε το καλύτερο τέλος στη χρονιά μετά το extreme makeover του 2015. Μετά την Primera Division και το Copa del Rey, οι Μπλαουγκράνα σήκωσαν και την κούπα με τα μεγάλα αυτιά στο Βερολίνο και μπήκαν στο κλειστό κλαμπ των ομάδων με 5 τίτλους στην κορυφαία διοργάνωση (Μπάγερν Μονάχου, Λίβερπουλ).

Οι Καταλανοί ήταν ανώτεροι στο μεγαλύτερο κομμάτι του τελικού κόντρα σε μία σούπερ-μαχητική και ποιοτική Γιουβέντους που έπαιξε μπάλα και γράφουν με χρυσά γράμματα το δεύτερο τρεμπλ (ύστερα από εκείνο του 2009) στην ιστορία του συλλόγου. Για πρώτη φορά στον θεσμό, μία ομάδα έχει δύο παίκτες με διψήφιο αριθμό τερμάτων (Μέσι-Νεϊμάρ 10), ενώ η τριπλέτα MSN έκανε ταμείο με 122 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Αυτό ήταν το «αντίο» του Τσάβι με τη φανέλα των Μπλαουγκράνα στην 151η συμμετοχή του.

Τα γκολ των πρωταθλητών Ευρώπης πέτυχαν ο Ράκιτιτς στο ‘4, Σουάρες στο ’67 και Νεϊμάρ στο ’97, ενώ για την Γιουβέντους ισοφάρισε ο Μοράτα στο ’55.

 


Πηγή: Gazzetta

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ