Εδώ που οι Τετάρτες είναι τζαζ

Από τις αρχές Απριλίου, το Library Bar έχει αφιερώσει τα βράδια της Τετάρτης αποκλειστικά και μόνο στην τζαζ μουσική, με κάποιους από τους πιο καταξιωμένους μουσικούς της Κύπρου να κάνουν εμφανίσεις στο μαγαζί.



 


Article featured image
Article featured image

«Η αγάπη μας για την τζαζ και η φιλία μας με τα παιδιά που εδώ και χρόνια συχνάζουν στο Library γέννησαν την ιδέα της ‘Τζαζ Τετάρτης’, που έχει αγκαλιαστεί τόσο από τους τακτικούς πελάτες του χώρου όσο και από τους λάτρεις του είδους» λέει ο Πάμπος, συνιδιοκτήτης του Library.

Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί δέκα ζωντανές εμφανίσεις στον χώρο.

Το  τζαζ τρίο του Library περιλαμβάνει τον Ειρηναίο Κουλουρά στο κοντραμπάσο, τον Ερμή Μιχαήλ στην κιθάρα και τον Στέλιο Ξυδιά στα κρουστά, τρεις μουσικοί που θεωρούνται από τους καλύτερους στο είδος τους στην Κύπρο.

Ο Ειρηναίος κάνει εμφανίσεις πάνω από είκοσι χρόνια, συμπεριλαμβάνοντας και εμφανίσεις με διεθνείς επιτυχίες όπως τους Arturo Sandoval (τρομπέτα), Ofer Ganor (κιθάρα) και  Avishai Cohen (τρομπέτα). Είναι επίσης μαθητής του Ron Carter, ενός Αμερικανού μπασίστα που θεωρείται από τους σημαντικότερους στην ιστορία της τζαζ.

Ο Ερμής, σε ηλικία μόλις 26 ετών έχει μεταπτυχιακό στην τζαζ κιθάρα, έχει ήδη κερδίσει εθνικά βραβεία και εμφανίζεται σε διάφορα μουσικά σχήματα στην Κύπρο, στην Ελλάδα, στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ολλανδία. Παράλληλα διδάσκει κιθάρα στο Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας.

Ο Στέλιος, ένα σημαντικό μέλος της κυπριακής μουσικής σκηνής, έχει επίσης κάνει εμφανίσεις σε πολλές Ευρωπαϊκές σκηνές με σεβαστούς μουσικούς όπως την Αλεξία Βασιλείου και τον Gilad Atzmon.

Ο Στέλιος έχει επίσης ηχογραφήσει τύμπανα σε διάφορους δίσκους, και τον Οκτώβριο του 2014 κυκλοφόρησε το προσωπικό του EP «Silence», όπου παίζει σόλο τύμπανα.

Τις περισσότερες Τετάρτες το τρίο φιλοξενεί και άλλους μουσικούς. 

Μέχρι στιγμής έχουν υποδεχτεί τον Γιώργο Μορφίτη (πλήκτρα), τον Ηλία Ιωάννου (τρομπέτα), τον Γιώργο Κούλλα (κρουστά), τον Γιώργο Κρασίδη (σαξόφωνο) και τον Χάρη Ιωάννου (σαξόφωνο).

Το τρίο, επίσης, ενθαρρύνει όλους τους μουσικούς της πόλης να φέρουν τα όργανα τους για τζαμάρισμα. Σε κάποιες από τις τζαζ Τετάρτες μέχρι και επτά μουσικοί εμφανίζονται μαζί στη σκηνή.

Η είσοδος είναι δωρεάν, συνιστώνται όμως κρατήσεις στο 25 361362. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ