Ωραίες φωτογραφικές ιστορίες στο ΘΚΙΟ ΠΑΛΛΙΕΣ

Δύο ταλαντούχοι καλλιτέχνες φωτογράφοι που συμμετέχουν στο Athens Photo Festival συναντώνται απόψε στο ΘΚΙΟ ΠΑΛΛΙΕΣ στη Λευκωσία για ανοιχτή συζήτηση σχετικά με τις ομοιότητες και τις διαφορετικές προσεγγίσεις στις δουλειές τους.

 


Article featured image
Article featured image

Ο Ελλαδίτης καλλιτέχνης Νικόλας Βεντουρόκης παρουσιάζει στο ΘΚΙΟ ΠΠΑΛΙΕΣ παλιές και καινούριες δουλειές, με αφορμή την από κοινού συμμετοχή του με τον Κύπριο καλλιτέχνη Στέλιο Καλλινίκου, στην ομαδική έκθεση «Borderlines», που εγκαινιάστηκε την περασμένη Τρίτη και θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2015.

Η έκθεση παρουσιάζεται στο σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα, στο πλαίσιο του Athens Photo Festival, του κορυφαίου φεστιβάλ φωτογραφίας στη νοτιοανατολική Ευρώπη και ενός από τα πέντε παλαιότερα στον κόσμο αφιερωμένα στην τέχνη της φωτογραφίας.

Στην αποψινή εκδήλωση , μετά την παρουσίαση του Νικόλα, οι δυο φωτογράφοι θα μπουν σε μια ανοικτή συζήτηση με το κοινό για τις αφηγήσεις που αντανακλώνται στις δουλειές τους καθώς και για τις ομοιότητες ή τις διαφορές τους όσον αφορά τον τρόπο που προσεγγίζουν την φωτογραφία.

Το έργο «Defining Lines – Borderlands» επικεντρώνεται γύρω από και εντός των Περιοχών Κυρίαρχων Βάσεων Ακρωτηρίου στο νησί της Κύπρου. Η Περιοχή είναι μία εκ των δύο Βρετανικών Κυρίαρχων Εδαφών και είναι αυτόνομη. Δημιουργήθηκε το 1960 και έχει ως αρχηγό κράτους το Βρετανό Μονάρχη.

Στο μεγαλύτερο μέρος δεν υπάρχουν φυσικά σύνορα και φράχτες ή σημεία τελωνειακού ελέγχου μεταξύ των Περιοχών και της Δημοκρατίας της Κύπρου. Η ύπαρξή τους δεν είναι παρούσα στη καθημερινότητα των κατοίκων και πολλές φορές δεν γνωρίζει κάποιος αν έχει περάσει σε εδάφη του Ηνωμένου Βασιλείου.

Με τη χρήση σύγχρονης τεχνολογίας και με συσκευές όπως τα iPhones και υπηρεσίες όπως τα Google Maps τα σύνορα αποκτούν και πάλι υπόσταση.

Αυτά τα σύνορα είναι διαπερατά συνεχώς. Αυτά τα σύνορα χωρίζουν τα εδάφη συνεχώς.

Για το facebook event πατήστε ΕΔΩ.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ