Λευκωσία: διαμαρτυρία στο Προεδρικό για λεωφόρους που αναβαθμίζονται

Εκδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια σε λεωφόρους στη Λευκωσία που πρόκειται να αναβαθμιστούν διοργανώνει ομάδα πολιτών.

 


Article featured image
Article featured image

Οι πολίτες φοβούνται πως οι αναβαθμίσεις θα οδηγήσουν τελικά σε υποβαθμίσεις της ποιότητας ζωής και θα απειλήσουν το περιβάλλον και τα καλώς νοούμενα συμφέροντα των απλών πολιτών.

Η διαμαρτυρία θα γίνει την Πέμπτη, 18 Ιουνίου, έξω από το Προεδρικό, την ώρα δηλαδή που εντός του Μεγάρου θα γίνεται σύσκεψη για να παρουσιαστούν τα πολεοδομικά έργα που προγραμματίζει να προωθήσει η κυβέρνηση.

Ανάμεσα στα έργα περιλαμβάνεται η αναβάθμιση των λεωφόρων Τσερίου στον Στρόβολο και των Λεωφόρων Ακαδημίας, Αγλαντζιάς, Λάρνακος και Αμμοχώστου στην Αγλαντζιά, λεωφόρους για τις οποίες οι πολίτες ανησυχούν ιδιαίτερα.

«Ελάτε να ενώσουμε τις φωνές μας εναντίον των παράλογων πολεοδομικών έργων που θα καταστρέψουν την ζωή και ζήση πολλών συνανθρώπων μας, που είχαν την ατυχία να έχουν το σπίτι ή κατάστημά τους στην άκρη αυτών των δρόμων!»

Οι διαμαρτυρόμενοι θέλουν αστικές λεωφόρους «με μόνο δύο λωρίδες διακίνησης, ικανοποιητικά πεζοδρόμια και χώρους στάθμευσης, δεντροφυτεμένα, ποδηλατοδρόμους και καμία νησίδα στη μέση».

Με άλλα λόγια «λογικά πολεοδομικά έργα σε πυκνές κατοικημένες περιοχές και όχι αυτοκινητόδρομους».

Για το Facebook event πατήστε ΕΔΩ.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ