Πρόστιμο $30.000 στον Bill Gates για κοπριά αλόγων

Χθες συζητούσα με έναν φίλο και μου έλεγε ότι στο χωριό που μένει, πρέπει να ‘ναι ο μόνος που μαζεύει (με σακουλάκι) τα περιττώματα του σκύλου.

 


Article featured image
Article featured image

Μια φορά, μάλιστα, ένας παππούς κοντοστάθηκε και του είπε: «Μα τι κάμνεις τζιαμέ;», με ύφος γιε-μου-χάννεις-πιάνεις-τα-σκ@τ@-με-το-χέρι-σου;

Και όταν του απάντησε «θέλεις να τα αφήσω και να τα πατήσεις;», ο παππούς έμεινε και τον έβλεπε σαν εξωγήινο. Δεν το είχε σκεφτεί ποτέ αυτό, δεν μπορούσε να το διαχειριστεί στον εγκέφαλό του, ήταν πέρα από τις δυνάμεις του. Ότι θα μπορούσε να τα πατήσει…

Κι ενώ ο Γ. σε ένα χωριό της Κύπρου μαζεύει τα περιττώματα από τον δρόμο, μαθαίνουμε πως στην άλλη άκρη της γης, σε ένα εύπορο χωριό με το όνομα Ουέλινγκτον, στο νότιο τμήμα της Φλόριντα, καταπίστευμα που σχετίζεται με τον δισεκατομμυριούχο Bill Gates θα πληρώσει πρόστιμο 30.000 δολάρια για κοπριά αλόγων, σε μια εξώδικη συμφωνία που αναμένεται να εγκριθεί σήμερα Πέμπτη από έναν ειδικό εισαγγελέα.

Ο συνιδρυτής της Microsoft όμως -ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes- θα τύχει της συνήθους έκπτωσης 80% που παρέχει το χωριό, σύμφωνα με τον υπεύθυνο τήρησης των κανόνων του Στήβεν Κοτς.

Σύμφωνα με τον Κοτς, ο Γκέιτς αγόρασε ένα ακίνητο αξίας 9 εκατ. δολαρίων το 2013 μέσω του καταπιστεύματος Mallet Hill στην ιππική αυτή κοινότητα, η οποία στεγάζει τον Διεθνή Σύλλογο Πόλο. Τον Ιανουάριο του 2014 δόθηκε στους ιδιοκτήτες ανακοίνωση προς συμμόρφωση των κανονισμών γιατί είχε τοποθετηθεί ένας παλιός κάδος κοπριάς κοντά σε κανάλι με τρεχούμενο νερό, και γιατί τοποθετήθηκε νέο χωρίς την άδεια αντικατάστασης του πρώτου.

 



 

Για την προστασία του εθνικού πάρκου

Ο Κοτς είπε ότι τον χειμώνα το χωριό μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 12.000 άλογα, και με τους 100.000 τόνους κοπριάς κάθε χρόνο η κοινότητα έχει πολύ αυστηρούς κανονισμούς για τη διαχείριση της κοπριάς προκειμένου να προστατευθεί το γειτονικό εθνικό πάρκο Everglades και άλλοι υδάτινοι δίοδοι.

Όταν εστάλη στη διεύθυνση που αναγραφόταν στο συμβόλαιο η ανακοίνωση προς συμμόρφωση και δεν υπήρξε απάντηση, προφανώς γιατί δεν έφτασε στα χέρια κανενός, άρχισαν να συσσωρεύονται από το καλοκαίρι του 2014 οι ποινές (250 δολάρια τη μέρα), μέχρι που έφτασαν κάποια στιγμή τα 147.000 δολάρια. Οι διαχειριστές του καταπιστεύματος απάντησαν στο τέλος του 2014, όταν ένας δημοσιογράφος συνέδεσε το ακίνητο με τον Μπιλ Γκέιτς και έγινε θέμα στα μέσα ενημέρωσης.

Ο Κοτς είπε πως η έγκριση τέτοιων εξωδικαστικών συμφωνιών από εισαγγελέα είναι συνηθισμένη, ενώ πρόσθεσε ότι δεν φαινόταν πιθανό να εμφανιστεί ο ίδιος ο Γκέιτς στη δίκη.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ