Τα λαμπιόνια της ντροπής δεν άναψαν ακόμη

Αναμέναμε με αγωνία το ψεσινό βράδι, της 18ης Ιουνίου, απλώς και μόνο για να δούμε αν τα λαμπιόνια της σημαίας του ψευδοκράτους θα ανάψουν τελικά. Κι όμως, ούτε και ψες είδαμε το γελοίο αυτό κατασκεύασμα στον Πενταδάκτυλο.

 


Article featured image
Article featured image

Οι διάφορες εκδοχές που επινοούσαμε για να το δικαιολογήσουμε ήταν όλες βγαλμένες από την σφαίρα της φαντασίας και σίγουρα το χιούμορ δεν έλειπε από τη συζήτηση, έστω κι αν πρόκειται για ένα θέμα και ένα θέαμα που επηρεάζει αρνητικά την ψυχολογία μας τα τελευταία χρόνια.

Όπως και να ‘χει, αυτή η εξέλιξη μάς χαροποιεί ιδιαίτερα, ενώ ακόμα καλύτερα θα ήταν αν ξυπνούσαμε το πρωί και έλειπε εντελώς από την βουνοπλαγιά η σημαία της ντροπής.

Δεν ξέρουμε αν πρόκειται για βλάβη, για τυχαίο γεγονός, για ένα ΜΟΕ που εφαρμόστηκε αμέσως μετά τη συνάντηση της 17ης Ιουνίου με σκοπό την έναρξη της ουσιαστικής διαπραγμάτευσης αλλά το φέρνουν σιγά-σιγά και με τρόπο έτσι ώστε να μην υπάρξουν αντιδράσεις από εξτρεμιστές στα κατεχόμενα…

Ως επικρατέστερη εκδοχή πάντως φαντάζει αυτή που συνδέει το σβήσιμο των φώτων με τον θάνατο του πρώην προέδρου και πρωθυπουργού της Τουρκίας Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ, μιας από τις πιο σημαντικές πολιτικές φυσιογνωμίες της χώρας για περισσότερο από μισό αιώνα, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή την προηγούμενη Τετάρτη σε ηλικία 90 ετών σε νοσοκομείο της Άγκυρας, όπου νοσηλευόταν μετά από λοίμωξη του αναπνευστικού.

Σύντομα θα μάθουμε και ελπίζουμε αυτή η κατάσταση να είναι μόνιμη.

 

Πηγή φωτογραφίας: fotopya.com


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ