Αγρυπνία κατά του Gay Pride στη Θεσσαλονίκη

Χθες το βράδυ, πραγματοποιήθηκε αγρυπνία κατά της διοργάνωσης του «Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Thessaloniki 2015» (Gay Pride), στον ναό της Αχειροποίητου, παρουσία του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου.

 


Article featured image
Article featured image

«Δε θα λησμονήσω ιδιαίτερα τους φοιτητές από τη Θεολογική Σχολή και άλλους φοιτητές από άλλες σχολές, καθώς και τα χριστιανικά εκκλησιαστικά σωματεία τα οποία εζήτησαν από την ταπεινότητα μου την έγκριση για την παρούσα αγρυπνία, εξ αφορμής των γνωστών γεγονότων που γνωρίζετε. Και για το οποίο γεγονός δεν έχω να πω τίποτε, διότι τα έχω πει όλα τις προηγούμενες χρονιές και τα είπα και προ ημερών» είπε ο Μητροπολίτης.

Ωστόσο, σε άλλο σημείο της ομιλίας του, με αφορμή το γεγονός ότι εισέρχεται στο δωδέκατο χρόνο της ενθρόνισης του στη μητρόπολη Θεσσαλονίκης, έπειτα από τριάντα χρόνια ποιμαντορίας στον Έβρο, υπογράμμισε ότι η Θεσσαλονίκη «είναι η πόλη της παραδόσεων, η πόλη των αγίων».

Επεσήμανε ότι την εκκλησία της ίδρυσε ο Απόστολος Παύλο και τόνισε ότι «έχει ένα χαρακτήρα ορθόδοξο, χριστιανικό» και μιλώντας, γενικώς, για τους «πειρασμούς που υπάρχουν».

«Γιατί λοιπόν εσείς, όποιοι είστε, θέλετε να πειράξετε, κατά διαβολικήν επίδραση, αυτό που εμείς οι ορθόδοξοι χριστιανοί πιστεύουμε και το δείχνουμε με τη συμμετοχή στη ζωή της εκκλησίας, τις Κυριακές, στις πανηγύρεις, τα Χριστούγεννα, το Πάσχα, όπως σε όλη την Ελλάδα, αλλά εμείς μιλάμε αυτήν την ώρα ιδιαίτερα για την πόλη μας, γιατί; Γιατί αυτός είναι ο πειρασμός» πρόσθεσε.


[πηγη]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ