Η φημισμένη λουτρόπολη της Κύπρου από ψηλά [βίντεο]

Είναι από τα τουριστικότερα ορεινά θέρετρα του νησιού μας και προφανώς όχι τυχαία.

 


Article featured image
Article featured image

Η ομάδα του Μάνου Μανώλη μας πετάει σήμερα πάνω από τον  πνιγμένο στο πράσινο και αποστομωτικά ειδυλλιακό Καλοπαναγιώτη, που βρίσκεται στην ορεινή Μαραθάσα, στην επαρχία Λευκωσίας.

Ο Καλοπαναγιώτης βρίσκεται σε υψόμετρο επτακόσια μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας και σε απόσταση 70 χιλιομέτρων τόσο από τη Λευκωσία όσο και από τη Λεμεσό.

Πρόσφατα, έγινε είδηση λόγω της ολοκλήρωσης αρκετών αξιόλογων έργων στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, έγινε ανάπλαση ανάπλαση του παραδοσιακού πυρήνα του χωριού και του οδικού δικτύου , καλλωπίστηκε ο χώρος των ιαματικών πηγών, αναπαλαιώθηκε η οικία του Εθνομάρτυρα Λαυρεντίου για δημιουργία πολιτιστικού και συνεδριακού κέντρου, δημιουργήθηκαν μονοπάτια της φύσης, και φτιάχτηκε ανελκυστήρας, που θα συνδέει τον κύριο οδικό άξονα με την παλιά γειτονιά του Καλοπαναγιώτη.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, «η φημισμένη λουτρόπολη της Κύπρου απέκτησε ξανά το παλιό της μεγαλείο».

Για την ιστορία, το χωριό ήταν αρχικά γνωστό ως «Οικισμός του Παναγιώτη» και επί Φράγκων έγινε γνωστό ως Casale Panayiotis ή Καζαλοπαναγιώτης και κατά παραφθορά Καλαπαναγιώτης.

Όταν στην περίοδο της Βρετανικής Διοίκησης άρχισε η επίσημη χαρτογράφηση της Κύπρου, χρησιμοποιήθηκε η ονομασία Καλοπαναγιώτης.

Βάλτε το βίντεο σε πλήρη οθόνη, χαλαρώστε, απολαύστε και προγραμματίστε την επόμενη σας εξόρμηση στο βουνό:


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ