Τα άστρα δίνουν στην Ελλάδα ακόμη ένα δευτερόλεπτο

Τα άστρα συνωμοτούν και δίνουν στην Ελλάδα ένα ακόμη δευτερόλεπτο πριν εκπνεύσει απόψε το επίμαχο πρόγραμμά με τους δανειστές της.



 


Article featured image
Article featured image

Ένα δευτερόλεπτο επιπλέον θα έχει η σημερινή ημέρα, αφού τα μεσάνυχτα τα ρολόγια θα δείξουν 23:59:60 αντί 00:00:00. 

Πρόκειται για το λεγόμενο εμβόλιμο δευτερόλεπτο που κρίνεται αναγκαίο να προστεθεί κάθε λίγα χρόνια προκειμένου να συγχρονιστούν τα ρολόγια με την κίνηση του πλανήτη, η οποία επιβραδύνεται.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο αστροφυσικός Χρύσανθος Φάκας χαριτολογώντας είπε ότι αυτό σημαίνει πως η Ελλάδα κερδίζει σήμερα που εκπνέει το πρόγραμμά της ακόμη ένα δευτερόλεπτο.

Υπενθυμίζεται ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ έστειλε το μήνυμα στην Ελλάδα ότι το πρόγραμμά της λήγει από τις 12.00 τη νύχτα της Τρίτης (απόψε) και ότι από εκεί και πέρα δεν θα υπάρχει πρόγραμμα για τη χώρα. 

Ο Πρόεδρος της Κομισιόν είπε ότι «ο χρόνος πιέζει και είμαστε στο τελευταίο δευτερόλεπτο».

«Ένα δευτερόλεπτο όμως επιπλέον το δίνει απόψε η UTC, η Διεθνής Υπηρεσία που παρακολουθεί τον χρόνο  και επιβλέπει την Παγκόσμια Συντονισμένη Ωρα» είπε ο κ. Φάκας.

Πρόσθεσε ότι ορισμένα κινητά τηλέφωνα, άλλα συστήματα, αεροδρόμια, είναι ενωμένα με διεθνείς δορυφόρους και αρκετοί από αυτούς θα προσμετρήσουν το εμβόλιμο δευτερόλεπτο.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ