Στη Ρωσία οι Φοινικούδες μέσω Σάμπο

Οι ενέργειες της Κυπριακής Ομοσπονδίας Σάμπο για διασύνδεση του αθλήματος με την εικόνα του νησιού μας ως αθλητικό τουριστικό προορισμό συνεχίζονται.

 


Article featured image
Article featured image

Μεταξύ 18 και 24 Ιουλίου η ομοσπονδία σε συνεργασία με το Δήμο Λάρνακας θα διοργανώσουν στην παραλιακή πόλη τρεις παράλληλες εκδηλώσεις.

Συγκεκριμένα, θα διεξαχθεί ανοικτό Παγκύπριο πρωτάθλημα στο «Κίτιον», πρωτάθλημα μπιτς σάμπο στις Φοινικούδες και πενταήμερο προπονητικό καμπ.

Στα δύο τελευταία, στο μπιτς σάμπο και στο καμπ, θα λάβουν μέρος και αθλητές από το εξωτερικό, ενώ θα φιλοξενηθούν στη Λάρνακα τρεις δημοσιογράφοι από εθνικά τηλεοπτικά κανάλια της Ρωσίας, οι οποίοι μεταξύ άλλων θα ετοιμάσουν προωθητικό φιλμάκι για την πόλη.

Η Λάρνακα θα προωθηθεί από τους ξένους δημοσιογράφους τόσο στη χώρα τους, όσο και μέσω της FIAS (παγκόσμια ομοσπονδία σάμπο) σε διάφορα ΜΜΕ διεθνώς.

«Στείλαμε προσκλήσεις στις ομοσπονδίες αρκετών χωρών, ενημερώνοντας τους για τις διοργανώσεις του Ιούλη και ήδη αρκετοί ζήτησαν περισσότερες πληροφορίες. Αναμένουμε πως θα έρθουν δεκάδες αθλητές στο νησί μας για να λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα μπιτς σάμπο και στο προπονητικό καμπ», λέει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σάμπο, Μάριος Ανδρέου.

Το σάμπο είναι άθλημα πολεμικών τεχνών, με καταγωγή από την πρώην Σοβιετική Ένωση. Σήμερα, το σάμπο συναντάται σε πάνω από 150 χώρες σε όλες τις ηπείρους, με το άθλημα να βρίσκεται στο καλεντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακού Αθλητισμού, ενώ φιλοξενήθηκε και στο αντίστοιχο των Ευρωπαϊκών Αγώνων που έγιναν τον Ιούνιο στο Μπακού.

 



 

Το πρόγραμμα

Το Σάββατο 18 Ιουλίου στο «Κίτιον» θα πραγματοποιηθεί το ανοικτό Παγκύπριο πρωτάθλημα σάμπο για ηλικίες 8-18 ετών. Την επομένη η δράση θα μεταφερθεί στις Φοινικούδες όπου θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα μπιτς σάμπο, μια παραλλαγή του αθλήματος που θα γίνει στην Κύπρο για πρώτη φορά και αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον. Ακολούθως, μεταξύ 20 και 24 Ιουλίου θα λάβει χώρα το προπονητικό καμπ, όπου οι αθλητές -Κύπριοι και ξένοι- θα κάνουν δυνατές προπονήσεις και φιλικούς αγώνες. «Οι διοργανώσεις γίνονται σε συνεργασία με το Δήμο Λάρνακας που μας βοηθάει πολύ», τονίζει ο κ. Ανδρέου.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ