Ο βραβευμένος ελληνικός καφές Taf στο Brew Lab στη Λευκωσία

Μπορεί η σκέψη μας τον τελευταίο καιρό να βρίσκεται στις δοκιμασίες που περνάει ο ελληνικός λαός, ωστόσο υπάρχουν και κάποιες καλές ειδήσεις που μας δίνουν αυτοπεποίθηση και μας κάνουν περήφανους.

 


Article featured image
Article featured image

Μία από αυτές, είναι ότι η ομάδα της Taf (ελληνική εταιρεία καφέ) διακρίθηκε και φέτος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα World Brewers Cup που διεξήχθη στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας από τις 16 έως τις 18 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, ο barista Κωνσταντίνος Ιατρίδης, κατέλαβε την 2η θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμό World Brewers Cup.

Ο Κωνσταντίνος, κατάφερε να συγκεντρώσει υψηλή βαθμολογία, χρησιμοποιώντας σε brew τον καφέ Perci Pinnacle της Ninety Plus.

Ο καφές Perci Pinnacle είναι Geisha από τον Παναμά, μεγαλώνει σε υψόμετρο 1800 μέτρων στην μικροπεριοχή Volcan, Silla de la Panto και έχει φυσική επεξεργασία.

Για το προφίλ του καφέ, η ομάδα της Taf συνεργάστηκε με την Ninety Plus, σε επίσκεψή της στον Παναμά, ενώ ο χαρακτήρας του ολοκληρώθηκε στο Taf Roastery με το επιδέξιο καβούρδισμα από τον Ηλία Ταλούμη.

 



 

Το Brew Lab που βρίσκεται στην οδό Στασικράτους 3 στη Λευκωσία, ως αποκλειστικός αντιπρόσωπος του καφέ Taf στην Κύπρο είναι περήφανο που για άλλη μια χρονιά η Taf βρέθηκε στους νικητές των παγκόσμιων πρωταθλημάτων καφέ, συνεχίζοντας τις επιτυχίες των προηγούμενων χρόνων. 

Πέρσι, ο head barista της εταιρείας, Στέφανος Δωματιώτης, στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο World Brewers Cup 2014 και ο Χρήστος Λουκάκης, κατέκτησε την 3η θέση στο World Barista Championship 2014. 

Τον Ιούνιο του 2014, ο Γιάννης Ταλούμης (ιδρυτής της Taf) τιμήθηκε για το σύνολο της προσφοράς του στην κατηγορία Lifetime Achievement των Awards for Coffee Excellence, που απονεμήθηκαν από τη Speciality Coffee Association of Europe (SCAE) στο Ρίμινι της Ιταλίας.






ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ