Κρίνεις κι εσύ ανθρώπους από την εμφάνισή τους και μόνο; [ΒΙΝΤΕΟ]

«Labels are for cans not for people».

 


Article featured image
Article featured image

Πόσες φορές έχει τύχει να κρίνουμε ανθρώπους από την εξωτερική τους εμφάνιση και μόνο;

Βλέπεις έναν άνθρωπο με τατουάζ, σκουλαρίκι, ξυρισμένο κεφάλι και γένια, έναν άνθρωπο με όχι και τόσο κυριλέ περιβολή και σχηματίζεις αμέσως άποψη. Βάζεις στερεότυπα ή (ακόμα χειρότερα) κολλάς ταμπέλες. Και ξαφνικά, με το που αρχίζεις να του μιλάς, να μαθαίνεις το background του, τη μόρφωσή του αλλά και το πόσο καλλιεργημένος, πολιτισμένος και συνειδητοποιημένος είναι, αλλάζεις 180 μοίρες τη στάση σου απέναντί του.

Για να αναδείξει τη σπουδαιότητα του να μην κρίνουμε ποτέ τον άλλο από την εξωτερική εμφάνισή του, η Coca-Cola της Μέσης Ανατολής δημιούργησε μια διαφήμιση.

Συγκεκριμένα, έβαλαν 6 αγνώστους να καθίσουν σε ένα τραπέζι σε ένα σκοτεινό δωμάτιο και τους ζητήθηκε να μιλήσουν για τα ενδιαφέροντά τους. Έπειτα θέλησαν να κάνουν προβλέψεις σχετικά με το πώς μοιάζουν. Όταν τα φώτα άναψαν, όλοι σοκαρίστηκαν. Είναι συγκλονιστικό το πως οι άνθρωποι κρίνουν τους άλλους και κολλούν σε στερεότυπα.

Αυτοί οι άνθρωποι δεν θα έκαναν ποτέ παρέα αν έβλεπε ο ένας τον άλλο στο δρόμο παρά το γεγονός πως μπορεί να έχουν κοινά μεταξύ τους.

Σκοπός της διαφήμισης, η οποία να πούμε πως έγινε με αφορμή το Ραμαζάνι, είναι να καταρρίψει τα στερεότυπα και να δείξει στους ανθρώπους πως ασχέτως με την καταγωγή, τη θρησκεία και τη φυλή όλοι είναι άνθρωποι.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ