Το πορνό που αρέσει στις γυναίκες

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, έχουν γίνει πολλές προσπάθειες ώστε να γίνει το πορνό πιο προσιτό στις γυναίκες. Ιστοσελίδες όπως το Dorcelle έχουν κατασκευαστεί ακριβώς για αυτόν τον λόγο. Το Pornhub μπορεί να υπερηφανεύεται για τις κατηγορίες τύπου «Female Friendly».

 


Article featured image
Article featured image

Συνολικά, το πορνό για τα κορίτσια φαίνεται να «χτίστηκε» γύρω από την ιδέα ότι οι γυναίκες είναι πιο ευαίσθητες σε ό,τι αφορά τον αυνανισμό, από ότι οι άνδρες. Αλλά, είναι αλήθεια;

Σύμφωνα με μια μελέτη του 2014 που διεξήχθη από το Ifop, το 41% των Γαλλίδων παραδέχτηκε ότι έχει επισκεφθεί ένα πορνο-site, ενώ μια έρευνα του Pornhub, από τα δεδομένα της ίδιας χρονιάς βρήκε ότι το 21% της επισκεψιμότητας του site, οφειλόταν στις γυναίκες (μια άλλη έρευνα του Pornhub ανακάλυψε ότι στις γυναίκες πραγματικά άρεσαν τα λεσβιακά και γκέι πορνό). Πολλές από τις ερωτηθείσες φάνηκαν να πιστεύουν ότι αυτό το νέο «κύμα» θηλυκού ερωτισμού ήταν πάρα πολύ συναισθηματικής φύσης και, σε ορισμένες περιπτώσεις, εντελώς υπερβολικό.

Πιο κάτω μπορείτε να πάρετε μια καλύτερη ιδέα για το πώς οι γυναίκες αντιμετωπίζουν πραγματικά το πορνό στις μέρες μας. Συγκεκριμένα, οκτώ τακτικές συνεργάτιδές του VICE France, όπου και δημοσιεύθηκε αρχικά το άρθρο, μιλούν για τη σχέση τους με τη βιομηχανία του πορνό.

 

«Η πρώτη φορά που είδα τσόντα ήταν αμέσως μετά την πρώτη μου σεξουαλική εμπειρία -η οποία, επιτρέψτε μου να σας πω, ήταν ένα πλήρες «ναυάγιο». Ήμουν 15 ετών και τρομοκρατημένη ότι θα ήμουν ανίκανη να προσφέρω ευχαρίστηση σε έναν άντρα. Γι’ αυτό αποφάσισα να προσπαθήσω να μάθω μερικά κόλπα από ένα σαφώς φεμινιστικό DVD με τίτλο ‘Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να ικανοποιήσετε έναν άνδρα’. Η εμπειρία ήταν αρκετά τραυματική και το νεαρό μυαλό μου συνέδεσε γρήγορα την αρσενική διέγερση με το μανικιούρ και το λεοπάρ.

Μου πήρε χρόνια μέχρι να βρω τα κότσια να παρακολουθήσω ξανά μια τέτοια ταινία. Αφού τελικά έπεισα τον εαυτό μου να επιστρέψει σε αυτό το παιχνίδι ψυχαγωγίας των ενηλίκων, χάρηκα πολύ που βρήκα την εμπειρία διαφωτιστική και αποτελεσματική. Από τότε, παρακολουθώ πορνό περίπου μία φορά την εβδομάδα. Έχω επίσης να πω κάτι για τις ταινίες της Sasha Grey. Όλες αυτές οι ταινίες που είναι ειδικά για γυναίκες, ποτέ δεν με έχουν ‘φτιάξει’. Είναι τόσο ‘soft’ που τείνουν να γίνουν τόσο συναρπαστικές όσο το ‘Pride and Prejudice’.

-MICHELLE CAMARGO



Εξώφυλλα του γαλλικού ερωτικού περιοδικού Union

 

«Εγώ βλέπω πορνό συνέχεια. Συνήθως, βλέπω όταν δεν έχω κάνει σεξ -ειδικά σε περιόδους που έχω υπερβολικό φόρτο εργασίας. Είναι ένας εύκολος τρόπος για να χαλαρώσω και να εκτονωθώ. Είναι σίγουρα καλύτερο από το τζόκινγκ.

Προσωπικά, μισώ τις άσχημα μαγνητοσκοπημένες ταινίες, γεμάτες με αηδιαστικούς άνδρες και μικροσκοπικά νεαρά κορίτσια. Οι ταινίες που βλέπω έχουν σε κάποιο βαθμό αξία, ως παραγωγές. Είναι, ως επί το πλείστον, λεσβιακά και kinky βίντεο. Μερικές φορές, βλέπω πορνό σε HD ανάλυση, που είναι στα πρόθυρα του πολύ ρομαντικού και κοριτσίστικου, αλλά έχουν πολύ καλό καστ. Μου αρέσουν οι όμορφες ηθοποιοί που δεν είναι χυδαίες και οι ηθοποιοί που έχουν λεία πρόσωπα. Δεν μου αρέσουν όμως τα πολύ κοκαλιάρικα σώματα.

Αισθάνομαι λίγο χυδαία όταν τελειώνω -ειδικά αν έχω παρακολουθήσει πολλά βίντεο στη σειρά. Υποθέτω ότι είναι, λίγο-πολύ, το ίδιο με το αίσθημα που έχεις αφού καταβροχθήσεις ένα γεύμα σε ένα φαστφουντάδικο».

-DOROTHEE FABBRI

 

«Δεν ξέρω γιατί, αλλά έχω παρακολουθήσει πάρα πολύ πορνό ως έφηβη. Τα θυμάμαι όλα πολύ καλά -πολλοί ‘φαλακροί’ κόλποι και έλλειψη πλοκής.

Όσο μεγάλωνα, τόσο πιο κλασάτα ήταν τα βίντεο που έβλεπα. Σε κάποιο σημείο, άρχισα να βλέπω πορνό στη δουλειά. Έχω την πιο βαρετή δουλειά στον κόσμο: Βοηθός Διευθύντριας, της γυναίκας που επανακυκλοφόρησε ένα άρωμα για τις πλούσιες ηλικιωμένες κυρίες. Ταξιδεύει συνέχεια και κρατά εμένα στο γραφείο για να ασχολούμαι με ‘επείγουσες αιτήσεις’. Το να βλέπω πορνό είναι ένας τέλειος τρόπος να περνάει η ώρα. Ένα από τα πράγματα που με ενθουσιάζει περισσότερο είναι το γεγονός ότι θα μπορούσα εύκολα να πιαστώ στα «πράσα» από κάποιον από τους λογιστές, ανά πάσα στιγμή. Έχω πολλούς οργασμούς σε αυτό το γραφείο - μερικοί από αυτούς διαρκούν πιο πολύ από ότι οι περισσότεροι οργασμοί από τους συντρόφους που είχα.

Όταν ήμουν έγκυος, οι ορμόνες μου με έκαναν να θέλω σεξ πέντε φορές την ημέρα. Ο φίλος μου δούλευε κι έτσι περνούσα την ώρα μου σερφάροντας σε ιστοσελίδες με πορνό. Δεδομένου ότι ήμουν τόσο παθιασμένη με την κλειτορίδα μου, οι αναζητήσεις μου άρχισαν να γίνονται όλο και πιο ποικίλες. Τα έχω δει όλα -μεγάλα πέη, μικτές φυλές, ηλικιωμένους να «πηδάνε» νέους, MILF, λεσβίες, ο,τιδήποτε.

Όταν θέλω να παρακολουθήσω τσόντα, αυτά που με ενθουσιάζουν είναι τα είδη του πορνό που διεγείρουν και τους άνδρες. Το γυναικείο πορνό είναι μια ακόμη εφεύρεση του μάρκετινγκ και στην πραγματικότητα μια αντι-φεμινιστική αντίληψη. Για παράδειγμα, περιφρονώ κορίτσια σαν την Erika Lust».

-DOROTHEE FABBRI

 

«Ήμουν στην τρίτη λυκείου, όταν είδα πορνό για πρώτη φορά. Ήταν δύσκολο να καταλάβω πώς ένιωσα, μιας και η κολλητή μου ήταν δίπλα μου και γελούσε σε όλη την ταινία. Δεδομένου ότι τα πρώτα μου σεξουαλικά συναισθήματα ήταν για τύπους σαν τον Leonardo DiCaprio και τον Michael Vartan, δεν ήμουν καθόλου ενθουσιασμένη με αυτές τις ταινίες - ο βασικός πρωταγωνιστής ήταν σαν να είχε βγει από τη φυλακή και βαριανάσαινε σαν γουρούνι. Είχα τρομοκρατηθεί ότι οι γονείς μου, που ήταν στο κρεβάτι στον επάνω όροφο, θα μπορούσαν να ακούνε.

Άρχισα να βλέπω πορνό, σε πιο τακτική βάση, μετά την πρώτη μου σεξουαλική εμπειρία. Σε κάποιο σημείο, συνειδητοποίησα ότι η ιδέα μου για το σεξ είχε γίνει εντελώς στρεβλή και αποφάσισα να σταματήσω να αυνανίζομαι για λίγο καιρό. Τον τελευταίο καιρό, έχω «συμφιλιωθεί» με το πορνό ξανά, αλλά προσπαθώ να περιοριστώ σε δύο ή τρεις ταινίες τον μήνα.

Δεν μου αρέσει φοβερά το ‘γυναικείο πορνό’. Προτιμώ το πορνό με όμορφες ηθοποιούς και μερικά γλυκά αγόρια της διπλανής πόρτας. Ή λεσβιακά πράγματα».

-TAMARA VARENNES

 

«Υποθέτω ότι είμαι ακόμα παρθένα, όταν πρόκειται για το πορνό -ποτέ δεν ‘μπήκα’ πραγματικά σε αυτό. Όταν ήμουν περίπου 10 ετών, η ξαδέλφη μου και εγώ είδαμε το ‘Goodbye Emmanuelle’. Ήταν πολύ συναρπαστικό, υποθέτω. Ήμασταν και οι δύο εντελώς αμήχανες, αλλά δεν μπορούσαμε να σταματήσουμε να βλέπουμε - δεν είπαμε η μία στην άλλη ότι απλά μας καύλωνε.

Από τότε, έχω δει ένα μικρό κομμάτι του ‘πραγματικού’ πορνό. Τις περισσότερες φορές έχω καταλήξει να βλέπω τσόντες με τους συντρόφους μου. Για κάποιον περίεργο λόγο, το μόνο είδος πορνό που με ‘έφτιαχνε’ ήταν το λεσβιακό. Είναι περίεργο διότι είμαι straight. Υπάρχει πιθανώς κάποια επιστημονική εξήγηση για αυτό, αλλά δεν την έχω βρει ακόμα».

-JULIETTE ASSELIN

 



Εξώφυλλα του γαλλικού ερωτικού περιοδικού Newlook

 

«Είδα την πρώτη μου πορνοταινία όταν ήμουν 9 ετών. Εκείνη την εποχή, περνούσα τον περισσότερο χρόνο μου στο δάσος, φτιάχνοντας καλύβες με τους φίλους μου -όλοι αγόρια. Ήταν όλα πολύ αθώα, πραγματικά. Αλλά αυτή η αθωότητα γρήγορα έφθασε στο τέλος.

Μια μέρα, αντί να πάρουμε τα ποδήλατά μας και να πάμε προς το δάσος, αποφασίσαμε να μείνουμε στο σπίτι μπροστά από την τηλεόραση. Όλοι μαζευτήκαμε κάτω από την κουβέρτα. Γρήγορα έγινε φανερό ότι αυτή η κουβέρτα υπήρχε απλά για να καλύψει το ‘θέμα’ των αγοριών, κάτω από τα εσώρουχά τους. Για να ‘σπάσω’ την αμηχανία, άρχισα να γελάω.

Πραγματικά, νόμισα ότι η ιδέα του να αυνανίζεται κανείς με το πορνό ήταν αρκετά συναρπαστική, αλλά προτιμούσα να το κάνω μόνη μου και με ταινίες που είχαν μια πλοκή. Μεταξύ των 10-15 ετών, ήμουν μια επαγγελματίας στον αυνανισμό. Περνούσα ώρες παρακολουθώντας βίντεο κάθε κατηγορίας: από ιεραποστολικό μέχρι ομαδικά όργια. Και όλα τα υπόλοιπα είδη εννοείται.

Δεν είμαι τόσο εθισμένη πια, αλλά σε περιόδους «ξηρασίας» καταφεύγω σε αυτό. Στην εποχή του Tinder γιατί θα πρέπει να ενοχλείται κανείς να αγγίξει τον εαυτό του;»

-GIUSEPPINA CHEVIGNY

 

«Οι ερωτικές ταινίες δεν είναι το φόρτε μου. Αλλά το «σκέτο» πορνό είναι διαφορετικό. Διαφέρουν στο ότι, με το πορνό, είμαι σε θέση να επιλέξω να δω ό,τι θέλω που να ικανοποιεί την ηδονοβλεψία μου. Ήμουν με τον πρώην μου για 6 χρόνια, αλλά ποτέ δεν ήμουν σε θέση να παρακολουθήσω μια ταινία μαζί του, όπως έκανα μόνη μου. Για μένα είναι μια πραγματικά οικεία εμπειρία. Επίσης, δεν μου αρέσει το ετεροφυλοφιλικό πορνό.

Όταν ήμουν 17, συνήθιζα να μπαίνω στο YouPorn και να ψάχνω για τα πιο αηδιαστικά πράγματα που θα μπορούσα. Τώρα, όμως, έχω ηρεμήσει και αρκούμαι στο λεσβιακό πορνό. Μου αρέσει το γεγονός ότι είναι λίγο πιο αισθησιακή η επαφή. Για να είμαι ειλικρινής, δεν παρακολουθώ τόσο πολύ πορνό, παρά μόνο 5 ή 6 φορές το μήνα».

-SYLVIE HECQUET

 

«Δεν είμαι fan του πορνό ή των ερωτικών ταινιών. Ποτέ δεν ήμουν. Αυτός είναι πιθανώς ο λόγος που είχα μια πραγματικά σύντομη εμπειρία με αυτό. Μετά από ένα πάρτι στο λύκειο, επέστρεψα σπίτι μεθυσμένη. Άδειασα το ψυγείο των γονιών μου και κάθισα να δω τηλεόραση. Μετά από μια ώρα παρακολούθησης ‘Pimp My Ride’, κατέληξα να βλέπω πορνό. Ήμουν μπερδεμένη αλλά συνέχισα να βλέπω, προσπαθώντας να αποκρυπτογραφήσω την ιστορία πίσω από όλα αυτά τα τεράστια στήθη και τα σκληρά πέη. Ειλικρινά, οι σκηνές της τσόντας δεν μου ‘έλεγαν’ τίποτα. Αλλά, ακόμα και σήμερα, έχω έναν μεγάλο θαυμασμό για τα σωματικά προσόντα των ηθοποιών».

-CONSTANCE DORIVAL


Πηγή: Vice

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ