Πολύ trash μας βγήκε ο Ερντογάν

Article featured image
Article featured image

Πολυεπίπεδος αναβρασμός επικρατεί στην Τουρκία, αφού η σκανδαλώδης ιστοσελίδα που έχει δημοσιεύσει μια σειρά από ηχητικά ντοκουμέντα που καίνε τον Τούρκο πρωθυπουργό έχει ανακοινώσει ότι σήμερα, 25 Μαρτίου, θα δημοσιεύσει και το περιβόητο ροζ βίντεο που εμφανίζει τον Ερντογάν σε ιδιαίτερες στιγμές με πρώην μοντέλο.

Εδώ και  δύο περίπου μήνες έχουν διαρρεύσει στο διαδίκτυο ηχογραφημένες συνομιλίες του Ερντογάν με τον γιο του Μπιλάλ και διάφορους στενούς του συνεργάτες. Από τις συνομιλίες προκύπτουν ζητήματα οικονομικών σκανδάλων και παράτυπης παρέμβασης του Τούρκου πρωθυπουργού σε μια σειρά από θέματα, από την εκλογή πρυτάνεων σε πανεπιστήμια, μέχρι την απομάκρυνση δημοσιογράφων από εφημερίδες και κανάλια. Ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο, ο Ερντογάν να κλείσει Facebook και Youtube για να προλάβει την... καταστροφή. H κρατική υπηρεσία διαδικτύου πάντως έχει ήδη ανακοινώσει ότι μέχρι τις τέσσερις το απόγευμα θα προβεί σε διακοπές του ίντερνετ.

Την ίδια ώρα, κλίμα έχουν δημιουργήσει και οι δηλώσεις του αντιπροέδρου του CHP, Ουμούτ Οράν, ο οποίος δήλωσε πως η πολιτική εγκυμονεί αυτήν την εβδομάδα νέες εξελίξεις και τόνισε ότι «στις 30 Μαρτίου ο Ερντογάν δε θα μπορέσει να συνεχίσει να κάθεται στην καρέκλα του. Η δικτατορία του θα έχει καταρρεύσει. Εντός της εβδομάδας θα σημειωθούν νέες εξελίξεις. Η καρέκλα του Ερντογάν θα του έρθει στο κεφάλι. Ενδέχεται να αποσυρθεί από την πολιτική, πριν φθάσει στη 30η Μαρτίου». 

Να σημειωθεί επίσης ότι μόνο πέντε μέρες έχουν απομείνει μέχρι τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, οι οποίες όσο ποτέ άλλοτε έχουν πάρει μορφή πολιτικών εκλογών ή δημοψηφίσματος.

Οψόμεθα λοιπόν.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ