Τσαβούσογλου: «Πρέπει να υπάρξει λύση, τέτοια τείχη προκαλούν ντροπή»

Η τουρκική πλευρά είναι έτοιμη για λύση, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στη Μιλλιέτ, προσθέτοντας ότι «πρέπει να υπάρξει λύση στο νησί, τέτοια τείχη προκαλούν ντροπή».

 


Article featured image
Article featured image

Ο Τούρκος Υπουργός είπε για τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι επιθυμεί λύση με αποφασιστικό και σταθερό τρόπο, ενώ για τον ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού είπε ότι θα τον καλέσουν στην Άγκυρα.

Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι για πρώτη φορά έχουν τέτοια ελπίδα για λύση.

«Αυτή η ευκαιρία δεν πρέπει να χαθεί. Ελπίζω την τελευταία στιγμή να μην γίνει τίποτα από ε/κ πλευράς», είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Για τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν και τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι «η χημεία τους ταιριάζει».

«Υπάρχει μια ειλικρινής και θετική ενέργεια ανάμεσά τους. Και οι δύο αγαπούν την ειλικρίνεια, τα καθαρά λόγια. Ακόμη και αν υπάρχουν διαφορές στα θέματα, επιλύονται», είπε ο Τούρκος Υπουργός.

Ο κ. Τσαβούσογλου είπε ότι το μήνυμά του για το κυπριακό είναι το εξής:

«Οι διαπραγματεύσεις στην Κύπρο πάνε καλά. Αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί. Μπορεί να μην υπάρξουν ξανά διαπραγματεύσεις για επίλυση του Κυπριακού. Αυτό δεν το λέμε ως απειλή. Παρακαλώ όλοι να προσφέρουμε στήριξη. Αν για μια ακόμη φορά απορριφθεί, θα υπάρξουν άλλες εναλλακτικές (λύσεις). Αλλά πιστεύω ότι τώρα δεν είναι σωστό να συζητείται αυτό. Το λέω αυτό με εποικοδομητική προσέγγιση. Η Ελλάδα στηρίζει. Αλλά πρέπει να στηρίξει με πιο ισχυρό τρόπο. Να ανοίξουν και τα Βαρώσια. Να έρθει ηρεμία στο νησί, να έρθει ειρήνη. Τα Βαρώσια είναι ένα από τα βασικά στοιχεία των διαπραγματεύσεων. Ας μη το βλέπουμε ως μέτρο εποικοδόμησης εμπιστοσύνης».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ