Επισκέψου με ένα κλικ τα αρχαία και τα μοντέρνα θαύματα του Κόσμου

Επισκέψου εύκολα, μέσω της οθόνης σου, τα πιο εμβληματικά αξιοθέατα πολιτιστικής κληρονομιάς του πλανήτη, σαν να είσαι εκεί.

 


Article featured image
Article featured image

Και ποιος δεν έχει ονειρευτεί ταξίδια και εξερευνήσεις σε εξωτικά μέρη του πλανήτη ή σε ιστορικά αξιοθέατα που βλέπουμε σε βιβλία, ντοκιμαντέρ ή ταινίες;

Αυτή τη φυσική περιέργεια και την τάση του κόσμου να ανακαλύπτει διαισθάνθηκε από νωρίς η Google, η οποία μέσω της πρωτοβουλίας της «Google Cultural Institute», συγκεντρώνει και παρουσιάζει στο διαδικτυακό κοινό τα μεγαλύτερα, θαυμαστά μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς στο σάιτ-σταθμό Google World Wonders.

Εκμεταλλευόμενη την τεχνολογία Street View, τις γνώσεις της στη ρομποτική και την φορητότητα των πανοραμικών μηχανών λήψης φωτογραφιών, τα τελευταία 4 χρόνια, οι ομάδες της Google κατάφεραν να φωτογραφήσουν εμβληματικά σημεία ιστορικού ενδιαφέροντος σε όλη τη Γη.

Μέσω των σελίδων του Google World Wonders μπορείς να βρεθείς και να περιηγηθείς σε δεκάδες σημεία ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος όπως η Πομπηία, οι Πυραμίδες της Γκίζα, το Ταζ Μαχάλ, τα αρχιτεκτονικά θαύματα των αρχαίων ναών των Χμέρ, αποκτώντας πρόσβαση ακόμα σε τοποθεσίες που απαγορεύεται να δει το μάτι σου όντας τουρίστας.

 



 

Ακόμα, η εικονική, πανοραμική περιήγηση του World Wonders μπορεί να σε μεταφέρει με ρεαλισμό και στο Βόρειο Πόλο και το φυσικό περιβάλλον των Πολικών Αρκούδων, στους επίγειους παραδείσους των εξωτικών νησιών Fernando de Noronha και Atol das Rocas αλλά και το βυθό τους. Μέρη που δεν επιτρέπεται η πρόσβαση αφού έχουν χαρακτηριστεί ως μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

 



Ο βυθός στα εξωτικά νησιά Fernando De Noronha στη Βραζιλία / φωτογραφία: Kadu Pinheiro



Εμπρός λοιπόν, «βούτηξε» από τον υπολογιστή, το tablet και το κινητό σε μια εμπειρία πανοραμικών εικόνων, βίντεο και ήχου που στανταράκι θα την επισκέπτεσαι ξανά και ξανά.

Αφού δεις το χρηστικό βίντεο για το πως γίνεται η πλοήγηση στο site, απλώς πάτησε ΕΔΩ και φύγαμε!

 



Κεντρική φωτογραφία: Οι Πυραμίδες της Γκίζα / Eliot Elisofon (1962) LIFE Photo Collection


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ