Τις Ηνωμένες Πολιτείες θέλομεν και ας τρώγωμεν πέτρες

Αστειευόταν, λέει, ο Πρόεδρος όταν έκανε λόγο για τις «Ηνωμένες Πολιτείες Κύπρου».



Μια μέρα μας άφησαν να κάνουμε το πάρτι μας και μετά ξεπετάχτηκε απ' το πουθενά ο Κυβερνητικός κι έβγαλε στην φόρα ηχητικό, για να αποδείξει πως επρόκειτο περι χιούμορ. 

Τι εννοείτε κύριε;

Γιατί μας το κάνετε αυτό;

Τόση προεργασία προλάβαμε να κάνουμε μες στο εικοσιτετράωρο που μεσολάβησε. 

Απευθύνουμε έκκληση λοιπόν να επανέλθουν, χωρίς χιούμορ και προκατάληψη, οι Ηνωμένες Πολιτείες Κύπρου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Σ' εμάς άρεσε η ονομασία κι εξάλλου είναι κρίμα τόση δουλειά που έγινε να πάει χαμένη. 


Article featured image
Article featured image



Το επίμαχο ηχητικό-διάψευση που μας χάλασε το πάρτι:



Λίγο πριν κυκλοφορήσει το πιο πάνω, τα εγχώρια κοινωνικά δίκτυα, χωρίς φόβο και με πάθος, παρέκαμψαν κάθε είδους γραφειοκρατία και κωλοσυεργία επιτυγχάνοντας, ενωμένα και δυνατά, να οργανώσουν όλα όσα θα αφορούσαν στις νέες δομές του νεοσύστατου κράτους με την ευφάνταστη ονομασία. Γιατί, ναι, η ιδέα να μετατραπούμε εν μία νυκτί στην δεύτερη υπερδύναμη του πλανήτη Γη μας γοήτευσε όσο τίποτα άλλο.  



Στη χώρα των δέκα χιλιάδων ετών ιστορίας με την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, το revamp της χώρας δεν θα μπορούσε να σταρτάρει χωρίς τις σχετικές μεταρρυθμίσεις στον τομέα του πολιτισμού:

 



Meme από τον adikimenos.com

 

 

Το ακρωνύμιο που θα προέκυπτε από τα εκ νέου βαφτίσια της Κυπριακής Δημοκρατίας σε "Ηνωμένες Πολιτείες Κύπρου" απασχόλησε επίσης γλωσσολόγους, λεξιπλάστες και λογοθεραπευτές:

 

 

Όσον αφορά στην Οικονομία, που ως γνωστόν στην χώρα μας αποτελεί μέρος της πολιτιστικής σφαίρας, το νέο νόμισμα των ΗΠΚ θα έκανε πάταγο, πάντα σύμφωνα με έγκριση της πολυαγαπημένης μας Τρόικα. 

Σχεδιασμός: Joseph H. 



Οι νέοι χάρτες που θα φιλοξενούνταν στα Google maps ήταν ήδη έτοιμοι:

 

 

Και οι προτεινόμενες ονομασίες απ' τον απλό κι αθώο κόσμο, που θέλησε να συμβάλει δημιουργικά στην διαδικασία, πήραν φωτιά ενώ, την ίδια ώρα, οι αλλαγές στις συνήθειες του απλού κι αθώου, πάντα, λαού μας είχαν καταγραφεί:  












Πέραν των πιο πάνω, είναι σημαντικό πως έχουν οργανωθεί και τα μπανλιέ της χώρας, αφού ένα θέμα με την τοπική αυτοδιοίκηση το 'χουμε:

Η νέα σημαία των ΗΠΚ έχει επίσης εγκριθεί από τις 0,2 πολιτείες και είναι έτοιμη να κυμματίσει στους ευρωπαϊκούς και, γιατί όχι, υπερατλαντικούς ιστούς:

 

In the meantime, ειδικά τουριστικά memorabilia έχουν κατακλύσει την αγορά γιατί, ακόμα και ως ΗΠΚ ο ήλιος θα λάμπει 360 μέρες τον χρόνο σ' αυτή την πλευρά του πλανήτη και ο ΗΠΚ-ΟΤ [νέος ΚΟΤ] θα είναι πάντα μπίζι και αλερτ:  

  

Το συγκεκριμένο t-shirt είναι σχέδιο του RomeoTees



Οπότε, κύριε Πρόεδρε, σας απευθύνουμε εκ νέου έκκληση να το ξανασκεφτείτε. Ως ιδέα οι ΗΠΚ μας αρέσει και είμαστε πανέτοιμοι να σας βοηθήσουμε και να στηρίξουμε με κάθε τρόπο το επίπονο έργο που έχετε αναλάβει, αυτό της ονοματοδοσίας της χώρας μας. Είμαστε σίγουροι πως μας ταιριάζει πολύ. Εσείς;

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ