Μπορεί ένα λιοντάρι να αφυπνίσει όλο τον κόσμο;

Μια δολοφονία (γιατί περί αυτού πρόκειται) από έναν ψυχάκια οδοντογιατρό (γιατί περί αυτού πρόκειται) που ξόδεψε 50.000 δολάρια για να έχεις ως «τρόπαιο» στον τοίχο του σαλονιού του το κεφάλι ενός πανέμορφου λιονταριού που αποτελούσε σύμβολο για μια ολόκληρη χώρα.

 


Article featured image
Article featured image

Αν αυτό δεν είναι παράδοξο και ανήθικο, τότε γιατί να μιλάμε για ηθική και δικαιοσύνη;

Πιο κάτω οι σκέψεις της Κωνσταντίνας Μίχα, μιας συμπολίτισσας μας που την πνίγει το δίκιο γι’ αυτή την άνανδρη δολοφονία, πλην όμως μας κάνει να καταλάβουμε πόση επιρροή μπορεί τελικά να ασκήσει ένα και μόνο ζώο (και δη ο θάνατός του) σε ολόκληρη την ανθρωπότητα.

 

«Ο Cecil, ένα πανέμορφο λιοντάρι, ζούσε σε εθνικό πάρκο στη Ζιμπάμπουε. Αποτελούσε μέρος έρευνας του πανεπιστημίου της Οξφόρδης σε πρόγραμμα για τη διατήρηση της άγριας ζωής. Μέχρι που... ένας οδοντίατρος από τη Μινεσότα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ξόδεψε 50,000 δολάρια, ενοικίασε ένα τζιπ, δωροδόκησε τους φύλακες του πάρκου και έβαλε πλέον σε εφαρμογή το δολοφονικό του σχέδιο.

Στο πίσω μέρος του τζιπ, έβαλε για δόλωμα ένα νεκρό ζώο. Ο Cecil δελεάστηκε και κατάφεραν να τον βγάλουν έξω από τα όρια του πάρκου, έστρεψαν πάνω του έναν προβολέα και τον κτύπησαν με βέλος και τόξο.

Ο Cecil δεν πέθανε ακαριαία. Αιμορραγούσε για 40 ώρες μέχρι να τον ξαναβρούν. Ακολούθως τον αποκεφάλισαν, τον έγδαραν και άφησαν τη σάρκα του στο έδαφος...Προσπάθησαν να καταστρέψουν και το κολάρο ανίχνευσής του αλλά δεν τα κατάφεραν. Και έτσι δολοφονοθήκε αυτό το υπέροχο πλάσμα...

Και όλα αυτά γιατί; Για να έχει αυτός ο ‘άνθρωπος’ ως τρόπαιο το κεφάλι του λιονταριού στον τοίχο του!

Πότε θα καταλάβει η ανθρωπότητα ότι αυτά είναι εγκλήματα;

Γιατί έχουν θέσει κάποιοι άνθρωποι ως στόχο της ζωής τους την καταστροφή της φύσης;

Πού θα καταλήξουμε;

Αυτό το μεγάλο χρηματικό ποσό δεν μπορούσε να δοθεί ως δωρεά σε φιλανθρωπίες ή σε προγράμματα για τη διατήρηση της φύσης;

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

Στο καλό Cecil. Για τον υπόλοιπο κόσμο εξακολουθείς να είσαι ο βασιλιάς μας!».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ