Η Αστυνομία Κύπρου μάς δείχνει τον δρόμο

«Απαγορεύεται το προσπέρασμα από αριστερά».

 


Article featured image
Article featured image

Θα σταθώ αρχικά σε αυτό το σημείο.

Όλοι έχουμε βρεθεί στο highway Λευκωσίας-Λεμεσού με τις τρεις λωρίδες και όλοι έχουμε αναρωτηθεί ποια από τις τρεις λωρίδες χρησιμοποιούμε και σε ποια περίπτωση.

Επιπλέον, όλοι έχουμε δει τις δυο δεξιά λωρίδες να είναι κατειλημμένες από (πολλά) αυτοκίνητα, την ώρα που η αριστερή λωρίδα είναι έρημη όσο η καλαμιά στον κάμπο.

Κι εσύ να θες να προσπεράσεις... Αλλά όχι, δε γίνεται να το κάνεις (από αριστερά). Απαγορεύεται! Κάνε υπομονή σού λέει. Πρέπει να περιμένεις να κάνουν κέφι τα παιδιά και να αποφασίσουν τελικά να κάνουν αριστερά (αν κάνουν). Μόνο τότε δικαιούσαι!

Ποιο εύκολο και πιο ασφαλές είναι να διακινηθείς με αυτοκίνητο στη Λωρίδα της Γάζας παρά στη δεύτερη και τρίτη λωρίδα του highway Λευκωσίας-Λεμεσού.

Έχοντας λοιπόν αυτά κατά νου, η Αστυνομία Κύπρου αποφάσισε να φτιάξει ένα ομολογουμένως αρκετά κατατοπιστικό βιντεάκι έτσι ώστε να μάθουμε πως χρησιμοποιούμε τις τρεις λωρίδες στο highway. Λες και δεν είναι κοινή λογική για το πώς το κάνουμε.



Σε δρόμους με τρεις λωρίδες, λοιπόν…

1. Οδηγάμε πάντα στην αριστερή λωρίδα (εντελώς αριστερά)

2. Χρησιμοποιούμε τη δεύτερη (μεσαία) και την τρίτη (δεξιά) λωρίδα ΜΟΝΟ για να προσπεράσουμε και μόνο για όσο διάστημα και απόσταση μας χρειάζεται για να γίνει αυτό.

 

Συμπληρωματικά, καλό θα ήταν να ρίξουμε μια ματιά και στο βίντεο για να το εμπεδώσουμε τελείως.

 



Μ.Μ.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ