Πάμε να δούμε τις Περσείδες [Βροχή Διαττόντων Αστέρων]

Αυτές τις ημέρες παρατηρείται το φαινόμενο της βροχής διαττόντων αστέρων, οι οποίοι οπτικά φαίνεται να προέρχονται από τον αστερισμό του Περσέα, εξ ου και το όνομά Περσείδες.

 


Article featured image
Article featured image

Το φαινόμενο αυτό άρχισε από τις 17 Ιουλίου και θα διαρκέσει μέχρι και τις 24 Αυγούστου, με  καλύτερη ημέρα παρακολούθησης την Τετάρτη 12 Αυγούστου, όπου και θα παρατηρηθεί η μεγαλύτερη πυκνότητα πτώσης διαττόντων.

Το ακτινοβόλο σημείο βρίσκεται στον βραδινό ουρανό με κατεύθυνση ΒΑ. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να κοιτάζουν προς αυτή την κατεύθυνση και κατά προτίμηση μετά τις 11 το βράδυ, όπου το ακτινοβόλο σημείο ανεβαίνει όλο και ψηλότερα. Το ωραίο αυτό φαινόμενο συμβαίνει, διότι η Γη αυτές τις μέρες διασχίζει την τροχιά του Κομήτη Swift-Tuttle, που είναι γεμάτη από τα υπολείμματα που εγκαταλείπει στην τροχιά του, ενώ περιφέρεται γύρω από τον Ήλιο. Τα υπολείμματα αυτά ο κομήτης τα εγκαταλείπει κάθε φορά που ευρίσκεται στο περιήλιο του.

 

«Αστρονομική Βραδιά» στους κήπους του Νοσοκομείου Κυπερούντας

Με την ευκαιρία αυτή τα Φροντιστήρια Φάκα θα μεταφέρουν το αστρονομικό τηλεσκόπιό τους, στους κήπους του Νοσοκομείου Κυπερούντας, την Τετάρτη 12 Αυγούστου, μεταξύ 21.00 και 23.30 και απευθύνει πρόσκληση προς όλους τους ενδιαφερόμενους όπως παρευρεθούν για να απολαύσουν το θέαμα.


Η νύκτα της αστρονομικής βραδιάς θα είναι ασέληνος και η θέαση των διαττόντων αστέρων θα είναι εξαιρετική, ενώ επιπλέον, μέσω του τηλεσκόπιου, θα φαίνονται και γαλαξίες.


Προτρέπονται όσοι έχουν δικά τους τηλεσκόπια να τα φέρουν μαζί τους.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τους διάττοντες αστέρες, καθώς και να δει με το τηλεσκόπιο διάφορα ουράνια σώματα. Επί τόπου, θα δοθούν πληροφορίες για τα ουράνια φαινόμενα και θα λυθούν απορίες.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Για πληροφορίες: 22432219, 25532757, 99643212, αλλά και στο τηλέφωνο του Νοσοκομείου Κυπερούντας 25806700.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ