Σκόρπιες σκέψεις πάνω στην επίμαχη φώτο από τη Μύκονο

Και 10 εύλογα ερωτήματα για τα οποία θα θέλαμε διακαώς να μάθουμε τις απαντήσεις.

 


Article featured image
Article featured image

Μια φωτογραφία μπορεί να προκαλέσει σάλο. Αυτό το ξέρουμε. Αυτό που δεν ξέραμε (αλλά το μάθαμε το τελευταίο διάστημα) είναι πως, σάλο μπορεί να προκαλέσει και μια ράντομ φωτογραφία -φτάνει να βάλει κάποιος το χεράκι του φυσικά και φυσικά, να βάλεις σ' αυτήν τον κατάλληλο τίτλο.

Μετά τον κύριο με το κολονάτο ποτήρι στο Σύνταγμα, λοιπόν, μια φωτογραφία που, όπως θυμάσαι, ταρακούνησε τα ήρεμα νερά της ελληνικής κοινωνίας, έρχεται μια άλλη φωτογραφία να μας βγάλει από την κανονικότητά μας, από το νησί των ανέμων αυτή την φορά.

Ο λόγος για την φωτογραφία από τη Μύκονο, όπου, όπως διαβάζουμε, μια Φιλιππινέζα, σε κοσμική παραλία του νησιού, κάνει μασάζ σε ένα παιδί ενώ αυτό διαβάζει στην ξαπλώστρα του. Ενημερωνόμαστε επίσης πως, αυτό το ενσταντανέ αναρτήθηκε σε λογαριασμό στο facebook και προκάλεσε σάλο, αφού την φωτογραφία συνόδευε το πιο κάτω σχόλιο:

 

«Οι γονείς αυτού του 10χρονου (το πολύ) παιδιού πληρώνουν την κοπελίτσα απ’ τις Φιλιππίνες να κάνει μασάζ στα κουρασμένα (;) πόδια του μικρού, ενώ αυτό παράλληλα διαβάζει το βιβλίο του. Όλα αυτά διαδραματίζονται σε μια απ’ τις πιο κοσμικές παράλιες της Μυκόνου... Η προδιαγεγραμμένη ‘καταστροφή’ αυτού του παιδιού είναι η απάντηση στο αιώνιο & δυσεπίλυτο ερώτημα: ‘που πάμε ως κοινωνία’».

 



 

Μάλιστα! Μετά απ’ αυτό και αφού προβληματιστήκαμε ιδιαίτερα και επί αρκετή ώρα, μαζέψαμε τις σκέψεις μας σε ένα χαρτί, καταγράφοντας 10 εύλογα ερωτήματα που ενδεχομένως θα βασανίζουν πολλούς συμπολίτες μας αυτή τη στιγμή που η ελληνική κοινωνία ζει ένα δράμα:

 

1. Που πάμε ως κοινωνία [το ερώτημα που βασανίζει και τον αυτόπτη μάρτυρα του απεχθές αυτού περιστατικού]

2. Ποιος είναι αυτός; Εν ο γιος του Ωνάση ξα του... [βάζεις όποιο όνομα βαθύπλουτου ξέρεις].

3. Πώς μεγαλώνουν τα σημερινά παιδιά; [ενώ συνοδεύεται συνήθως από την ατάκα «εμείς στην ηλικία τους παίζαμε μες στα χωράφια»].

4. Αν ήταν κάποιος ευτραφής-μουστακαλής στη θέση του παιδιού δεν θα υπήρχε τίποτα το μεμπτό, σωστά;

5. Αν ήταν μια κυρία (μαντάμ) και διάβαζε lifestyle περιοδικά, φορώντας επώνυμο μαγιό και το τύπου μάσκα γυαλί ηλίου, επίσης θα ήταν κοινωνικά αποδεκτό;

6. Έτες τες Φιλιππινέζες που μας πιάνουν τις δουλειές. Εν έσιει Έλληνες σιόρ να κάμνουν τούτα τα πράματα;

7. Πληρώνει φόρο η συγκεκριμένη κοπέλα; Βγάζει αποδείξεις ή δραστηριοποιείται εις βάρος της ελληνικής οικονομίας;

8. Μήπως η κυρία είναι απλώς η μάνα του παιδιού και του κάνει μαλάξεις επειδή το στραμπούλησε στην παραλία;

9. Ο κύριος της διπλανής ακριβώς ξαπλώστρας (δεν τον λες και της διπλανής πόρτας), ο οποίος έβγαλε και ανάρτησε την φωτογραφία, από τι είπαμε πως ενοχλήθηκε;

10. Σε ποιο πόδι κάνει μασάζ η κυρία; [επιλογές: α) στο πόδι του παιδιού, β) στο δεξί, γ) στο αριστερό όπως το βλέπουμε εμείς]


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ