Υπάρχει ζωή μετά τον θάνατο!

Μπορεί αυτό που θα διαβάσεις, εκ πρώτης όψεως, να φαντάζει πολύ μακάβριο, αν το σκεφτείς καλά όμως ίσως να ‘ναι και ελπιδοφόρο, αφού θα συνειδητοποιήσεις πως πλέον η ζωή σου μπορεί να συνεχιστεί με άλλες μορφές.

 


Article featured image
Article featured image

«Σε καμία περίπτωση δεν ονειρεύομαι στο μέλλον να γίνω γαϊδουράγκαθο» απαντά ο Αλκίνοος Ιωαννίδης σε μια πολύ πρόσφατη συνέντευξή του, απολαυστική-ουσιώδη όπως πάντα. Και συμπληρώνει λέγοντας «Ξεγελιέμαι νομίζοντας ότι δεν με πειράζει το να φθαρώ, το να φύγω, το να γίνω γρασίδι ή γαϊδουράγκαθο. Όλο το σύμπαν λειτουργεί έτσι, εγώ γιατί δηλαδή να πρωτοτυπήσω;».

Χαριτολώντας και απαντώντας στο πηγαίο χιούμορ του, του απαντάμε πως ναι, πλέον μπορεί να πρωτοτυπήσει.

Μια νέα «εφεύρεση» έρχεται να ταράξει τα νερά, λέγοντάς μας να ξεχάσουμε φέρετρα, τάφους και συνηθισμένες κηδείες.

Ναι, όπως μαθαίνουμε από τη LIFO και το άρθρο του Άρη Δημοκίδη, πλέον υπάρχει ένας αντισυμβατικός τρόπος ταφής που επινοήθηκε στην Ιταλία, ονομάζεται Capsula Mundi και δημιουργοί του είναι οι designers Anna Citelli και Raoul Bretzel. Αυτοί οι δύο έφτιαξαν μία οργανική, βιοδιασπώμενη κάψουλα που μετατρέπει το σώμα του νεκρού σε δέντρο. Για να συμβεί αυτό, το σώμα χρησιμοποιείται ως πηγή θρεπτικών συστατικών που θα επιτρέψουν στο δέντρο να μεγαλώσει.

Aυτή η οργανική, βιοδιασπώμενη κάψουλα είναι φτιαγμένη από 100% βιοδιασπώμενο πλαστικό (φτιαγμένο από άμυλο). Θα φυτεύεται στη γη σαν σπόρος. Όταν στο χώρο του νεκροταφείου φυτευτούν πολλές τέτοιες κάψουλες, αντί για νεκροταφείο με μνήματα, θα έχουμε ένα δάσος από δέντρα. Κι οι συγγενείς κι οι φίλοι θα μπορούν να φροντίζουν το δέντρο - θα είναι ουσιαστικά δικό τους.

 



Όπως παρουσιάστηκε σε έκθεση στη Χάιφα του Ισραήλ



Η Anna Citelli και ο Raoul Bretzel δεν κατάφεραν να δοκιμάσουν το σχέδιό τους στην Ιταλία, όπου και το δημιούργησαν, μια και αυτού του είδους η ταφή απαγορεύεται με νόμο. Όμως είναι νόμιμη σε μέρη των ΗΠΑ και της Μεγάλης Βρετανίας, οπότε το πρότζεκτ μπορεί σύντομα να αποκτήσει τη δική του ζωή (μέσα απ’ τον θάνατο).

Μπορεί εκ πρώτης όψεως να φαντάζει πολύ μακάβριο, αν το σκεφτείς καλά όμως, ίσως να ‘ναι και ελπιδοφόρο, αφού έτσι η ζωή σου συνεχίζεται με άλλες μορφές.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ