Ολοκληρώνεται σήμερα το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού

Ολοκληρώνεται σήμερα, 8 Αυγούστου, το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού, που διεξάγεται φέτος στο Κέντρο Ευαγόρα Λανίτη.

 


Article featured image
Article featured image

Το Φεστιβάλ, σημείωσε τεράστια επιτυχία, συγκεντρώνοντας εκατοντάδες σινεφίλ και λάτρεις του ντοκιμαντέρ από ολόκληρη την Κύπρο αλλά και το εξωτερικό, ενώ αθρόα συνεχίζει να είναι καθημερινά η προσέλευση του κοινού στις προβολές και παράλληλες εκδηλώσεις.

Κατά την τελευταία ημέρα διεξαγωγής του, επαγγελματίες του κινηματογράφου καλούνται να παρακολουθήσουν το τελευταίο εργαστήρι για επαγγελματίες DOCSTALK, με την παρουσίαση του Caspar Sonnen «Νέες Τάσεις στο Διαδραστικό Ντοκιμαντέρ και Τρόποι Αφήγησης σε Περιβάλλοντα Εικονικής Πραγματικότητας» (11.00 -13.00).

Tα φετινά Docstalk θα ολοκληρωθούν με το masterclass από τη διεθνούς φήμης ντοκιμαντερίστρια Kim Longinotto (16.00 - 18.00).

Όλα τα εργαστήρια είναι δωρεάν, ανοιχτά στο κοινό και διεξάγονται στο Κέντρο Ευαγόρα Λανίτη.

 



 

Τελευταίες προβολές για φέτος θα είναι στις 6.30μ.μ. το ντοκιμαντέρ «Sergio Herman: Fucking Perfect», στο οποίο ο διάσημος Σεφ Sergio Herman, με 3 Αστέρια Μισελέν στο ενεργητικό του, και ένα λαμπρό μέλλον να ανοίγεται μπροστά του, αποφασίζει να τα παρατήσει όλα και να κυνηγήσει τα όνειρά του.

Το Φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με το Βραβευμένο με Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ 2015 «Citizenfour» (8.30μ.μ.), που ακολουθεί την πασίγνωστη ιστορία του Edward Snowden, ενός αναλυτή πληροφοριών που το 2013 διέρρευσε απόρρητα αρχεία της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας, αποκαλύπτοντας την ευρεία παρακολούθηση Αμερικανών πολιτών από την κυβέρνηση.

Μετά τις προβολές, θα ακολουθήσει πάρτυ λήξης με ζωντανή μουσική από τους «The Sound of Thieves», έξω από το Κέντρο Ευαγόρα Λανίτη.

Όλες οι ταινίες θα προβάλλονται στους αυθεντικούς τους διαλόγους με Ελληνικούς και Αγγλικούς υπότιτλους.

Για περισσότερες πληροφορίες: 99 517 910 ή ΕΔΩ.

Είσοδος:

€2 Ανά Tαινία

€25 Κάρτα Φεστιβάλ (για όλες τις προβολές του Φεστιβάλ) 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ