Οι γυναίκες φλερτάρουν όταν έχουν φάει καλά

Ο έρωτας περνάει από το στομάχι λέμε συχνά. Αυτό βέβαια δεν ισχύει μόνο όταν αναφερόμαστε σε μια γυναίκα που μαγειρεύει καλά για τον άντρα της. Όπως έδειξε έρευνα Αμερικανών επιστημόνων, οι γυναίκες που έχουν φάει καλά δείχνουν περισσότερο ενδιαφέρον στους άντρες.

 


Article featured image
Article featured image

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο έκαναν μελέτες σε 20 γυναίκες με μεσαίο ύψος. Οι μισές από αυτές είχαν κάνει δίαιτα πολλές φορές στο παρελθόν ενώ οι άλλες μισές δεν είχαν κάνει ποτέ δίαιτα.

Ζήτησαν και από τις δυο ομάδες των γυναικών να μην φάνε τίποτα για 8 ώρες. Έκαναν μαγνητικές τομογραφίες στις γυναίκες και στις μισές έδωσαν στη συνέχεια ένα γεύμα 500 θερμίδων. Ακολούθησαν και δεύτερες μαγνητικές με τις μισές γυναίκες πλέον φαγωμένες.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, που δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό έντυπο Appetite, έδειξαν πως οι γυναίκες δείχνουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο φλερτ και το ρομάντζο όταν έχουν φάει καλά.

 Όπως διαπίστωσαν οι ειδικοί, οι εγκέφαλοι των γυναικών που είχαν φάει ανταποκρίνονταν πολύ περισσότερο στα ερωτικά μηνύματα των αντρών σε σχέση με τις γυναίκες που δεν είχαν φάει τίποτα τις τελευταίες 8 ώρες.

 Η επικεφαλής της έρευνας, Δρ. Alice Ely είπε μιλώντας στη Medical Daily πως κατά τη δεύτερη μαγνητική οι γυναίκες που δεν πεινούσαν πια είχαν μεγαλύτερη ανταπόκριση στα ερωτικά μηνύματα από τις γυναίκες που δεν είχαν φάει τίποτα. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ