Λύκειο της Λάρνακας σε διεθνή διαγωνισμό για μινιατούρες F1!

Στη Σιγκαπούρη για να εκπροσωπήσει την Κύπρο στο διαγωνισμό «F1 in schools», που θα διεξαχθεί από τις 13 – 16 Σεπτεμβρίου, θα βρεθεί η Zero Gravity που αποτελείται από πέντε μαθητές του Περιφερειακού Λυκείου Λιβαδιών στη Λάρνακα.

 


Article featured image
Article featured image

Στον παγκύπριο διαγωνισμό που έγινε στο Λύκειο Αποστόλου Βαρνάβα στη Λευκωσία και στον οποίο έλαβαν μέρος έντεκα ομάδες, η Zero Gravity διακρίθηκε στις πρώτες θέσεις και απέσπασε πέντε από τα οκτώ βραβεία στις κατηγορίες:  

 


  • Βραβείο Καλύτερης Ιστοσελίδας

  • Βραβείο Καλύτερου Εκθεσιακού Περιπτέρου

  • Βραβείο Μηχανολογικών

  • Βραβείο Προφορικής Παρουσίασης

  • Βραβείο Καλύτερης Διαχείρισης Marketing

 

Τα μέλη της ομάδας είναι ο Δαμιανός Παππάς, (αρχηγός, μελετητής και κατασκευαστής), o Φάνης Μαχμαλάτ (σχεδιαστής γραφικών), ο Γιώργος Μούσουλλος (υπεύθυνος χορηγιών και δημοσίων σχέσεων), ο Νικόλας Βαττής (κατασκευαστής) και ο Οδυσσέας Ψαράς (μελετητής και κατασκευαστής), ενώ συντονιστής είναι ο κ. Γιώργος Πρωτοπαπάς (καθηγητής Φυσικής) .

Ο διαγωνισμός «F1 in schools» είναι o μεγαλύτερος διεθνής διεπιστημονικός διαγωνισμός που καλεί μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να σχεδιάσουν, να κατασκευάσουν και να διαγωνιστούν σε αγώνες ταχύτητας με αυτοκίνητα μινιατούρες τύπου Formula 1.

Τα αγωνιστικά αυτοκίνητα πρέπει να κατασκευαστούν από σύνθεση ξύλου solid balsa και πλαστικού και να έχουν κινητήρα ένα φιαλίδιο πεπιεσμένου αερίου (CO₂). Τα αυτοκίνητα αυτά τρέχουν σε αεροδιάδρομο 25 μέτρων υπερβαίνοντας την ταχύτητα των 90 χιλιόμετρων την ώρα, ζυγίζουν γύρω στα 53g και έχουν μήκος 24cm.

Η ομάδα καλείται να ταξιδέψει στη Σιγκαπούρη για να εκπροσωπήσει την Κύπρο σε διεθνές επίπεδο και αναμένει σε αυτή την πρόκληση να συμβάλουν αρκετοί χορηγοί, η ανταπόκριση των οποίων αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, αφού είναι σημαντικός παράγοντας στην εκπλήρωση των στόχων της.

 

Για πληροφορίες για τις ανάγκες της ομάδας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Γιώργο Μούσουλλο στο τηλ. 95 517 249


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ