This is... Platres!

Πιθανότατα να έχεις ακούσει για το νέο πάρκο περιπέτειας με το όνομα «Σπάρτη», που εδώ και μερικούς μήνες έχει ανοίξει στον κεντρικό δρόμο μεταξύ Κάτω και Πάνω Πλατρών, μπροστά από το περιφερειακό Νοσοκομείο.

 


Article featured image
Article featured image

Πρόκειται για ένα πάρκο εναέριας δραστηριότητας με σχοινιά, το οποίο είναι κυριολεκτικά χωμένο μέσα στο δάσος και που αποτελεί τον πιο must χώρο για όλους τους λάτρεις της περιπέτειας και της αδρεναλίνης.

Όσοι αποφασίσουν να επισκεφθούν το πρωτότυπο, για το νησί μας, πάρκο, μπορούν είτε να ασκηθούν με τις 60 εναέριες διαδρομές και με διαφορετικό βαθμό δυσκολίας που διαθέτει, είτε να καταπιαστούν με τα δύο εξτρίμ παιγνίδια του χώρου: το «Speed zip-line» και το «Quick Jump feet first».

Όσο για το health and safety κομμάτι, δεν χρειάζεται να ανησυχείς καθόλου, αφού το σύστημα ασφαλείας και προστασίας του πάρκου είναι απόλυτα αξιόπιστο.

Για όλες τις δραστηριότητες γίνεται μια αρχική παρουσίαση για τον τρόπο χρήσης του εξοπλισμού.

Όλοι οι συμμετέχοντες έχουν στολή αναρρίχησης με κρίκους και κράνος και είναι δεμένοι με διπλό μαγνητικό σύστημα ασφάλειας που καθιστά σχεδόν αδύνατο να διαχωριστούν εντελώς από το καλώδιο. Επίσης, υπάρχει συνεχής επίβλεψη από κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό.

 

Για να πάρεις μια γεύση από τα παιχνίδια περιπέτειας δες το βίντεο:



Διαβάζοντας όλα αυτά που προσφέρει το πάρκο, σίγουρα θα σκέφτεσαι πως για να το επισκεφτείς πρέπει να έχεις παχουλό πορτοφόλι. Η αλήθεια όμως είναι πως το πάρκο είναι κατάλληλο για όλες τις τσέπες, αφού δεν έχει κάποια αρχική χρέωση εισόδου.

Οι χρεώσεις για τις δραστηριότητες ξεκινούν από 5 μέχρι 25 ευρώ, ανάλογα με τις διαδρομές που επιλέγει ο επισκέπτης. Η κάθε δραστηριότητα διαρκεί τρεις ώρες.

 



 

Ασφαλώς, το όνομα «Σπάρτη» είναι εμπνευσμένο από το λαιφστάιλ των αρχαίων Σπαρτιατών, οι οποίοι πρώτοι είχαν αναπτύξει αυτό το είδος πνευματικής και σωματικής άσκησης.

 

Εντούτοις, το πρώτο πάρκο εναέριας δραστηριότητας με σκοινιά δημιουργήθηκε στην Αμερική είκοσι χρόνια πριν από ένα Ελληνοαμερικανό.

Ήταν κάτι τόσο καινούργιο και ασυνήθιστο, που δεν άργησε να αναπτυχθεί και σε άλλες χώρες.

Μετά την άφιξη του στην Ευρώπη, ακολούθησε η Ελλάδα και τώρα έχουμε την ευκαιρία και στην Κύπρο να δοκιμάσουμε τον Σπαρτιατικό τρόπο εκπαίδευσης καθώς και ένα καινούργιο είδος ψυχαγωγίας.

Στόχος του πάρκου, είναι να προσφέρει ένα καινούργιο είδος άσκησης στην Κύπρο, αλλά και οι επισκέπτες του να περνούν ευχάριστα το χρόνο τους κάνοντας κάτι διαφορετικό.

 



 

Για τους επισκέπτες που δεν επιθυμούν να ασκηθούν ή να παίξουν, το πάρκο διαθέτει καφετέρια με δωρεάν Wi-fi.

Είναι ανοιχτό ολόχρονα συμπεριλαμβανομένων και των δημόσιων αργιών, από τις 10.00 το πρωί, μέχρι τις 6.30 το απόγευμα. Κλειστό είναι μόνο τις Δευτέρες.

 

Ακόμα κάθεσαι; Ξεκίνα για Πλάτρες!

 

Για περισσότερες πληροφορίες, πάτα ΕΔΩ!

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ