Μόνο τους σκύλους αγαπάμε;

Οι Προστάτες των ζώων της Κύπρου υπενθυμίζουν στους φιλόζωους πως πρέπει να ενδιαφέρονται και για τις γάτες, όχι μόνο για τους σκύλους.



 


Article featured image
Article featured image

Πράγματι, οι περισσότερες διαδικτυακές αναρτήσεις και εκκλήσεις για λύπηση και βοήθεια από τους διάφορους φιλόζωους τις περισσότερες φορές αφορούν σε σκύλους, ενίοτε σε ελέφαντες και άλλα εξωτικά ζώα και αρκετά σπανιότερα σε γάτες.

Ίσως, βέβαια, αυτό να έχει να κάνει με τη θαρραλέα και ανεξάρτητη ιδιοσυγκρασία των γάτων, αυτό, όμως, δε σημαίνει πως τα αγαπητά μας αιλουροειδή δεν έχουν και αυτά ευαισθησίες και ψυχή.

Σε μία προσπάθεια τους να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη, οι Προστάτες των Ζώων αναδημοσίευσαν μια ιδιαίτερα φορτισμένη ανάρτηση χρήστη του Facebook, με παρατημένα σε πάρκο και άρρωστα στα μάτια μικρά γατάκια.

Στη σχετική ανάρτηση, η μπουχτισμένη από την αδιαφορία πολίτης γράφει:

«Απολογούμαι για τις σκληρές εικόνες αλλά αυτό δεν αποτελεί νέο στην καθημερινότητα μας σε αυτό το νησί. Τα γατάκια αυτά που σίγουρα μεγάλωσαν κοντά σε ανθρώπους τα παράτησαν στο πάρκο με σοβαρή μόλυνση στα μάτια.

«Τα δύο είναι τυφλά και στα δύο μάτια και προσπαθούμε να σώσουμε τα ματάκια και των άλλων (σύνολο 6 γατάκια σε τραγική κατάσταση)»

Μήνυμα στον μαλάκα που είδε την κατάσταση τους και δεν έκανε τίποτα γι ‘αυτό: ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΣΩΣΕΙΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΑΛΟΙΦΗ 5 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ