Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας εισάγει μάθημα για Internship

Το Τμήμα Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας αναπτύσσει για τους φοιτητές του προγράμματος Δημοσίων Σχέσεων, Διαφήμισης και Μάρκετινγκ μάθημα κατάρτισης στον επαγγελματικό χώρο με διεθνείς προδιαγραφές.

 


Article featured image
Article featured image

Το πρόγραμμα Δημοσίων Σχέσεων, Διαφήμισης και Μάρκετινγκ του Τμήματος Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας ανανεώνεται και εισάγει το ολοκαίνουριο μάθημα Internship που δίνει την ευκαιρία στους φοιτητές να αποκτήσουν επαγγελματική εμπειρία. Στόχος του μαθήματος είναι η απορρόφησή των φοιτητών στον κλάδο σπουδών τους, την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας και τεχνογνωσίας καθώς και τη δημιουργία των συνθηκών ανέλιξης των νέων στελεχών της χώρας.

Το υποχρεωτικό μάθημα κατάρτισης φοιτητών δημιουργήθηκε με παρόμοιες προδιαγραφές αντιστοίχων πανεπιστημίων της Αμερικής και της Αγγλίας και έχει σχεδιαστεί με τρόπο που επιτρέπει σε όλους τους φοιτητές του προγράμματος Δημοσίων Σχέσεων, Διαφήμισης και Μάρκετινγκ του Πανεπιστημίου Λευκωσίας να ξεκινήσουν μια επιτυχημένη σταδιοδρομία στον εταιρικό κόσμο. Συγκεκριμένα οι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να συνδυάσουν τη θεωρητική γνώση με την εφαρμογή της σε πραγματικές συνθήκες αγοράς, με αποτέλεσμα την απόκτηση εμπειρίας και τεχνογνωσίας στο αντικείμενο τους.  

Το εξειδικευμένο μάθημα Κατάρτισης (Internship) ξεκινά τη λειτουργία του φέτος για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016. Η τοποθέτηση φοιτητών θα γίνεται σε μεγάλες επιχειρήσεις της Κύπρου με τις οποίες το Τμήμα Επικοινωνίας έχει συνάψει στρατηγικές συνεργασίες.

«Είναι επιτακτική ανάγκη η δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών επαγγελματικής κατάρτισης των φοιτητών με στόχο την έναρξη του ταξιδιού τους στον επιχειρηματικό κόσμο. Το μάθημα Κατάρτισης δημιουργεί μια κατεύθυνση η οποία θα τους μετατρέψει σε άξια στελέχη αγοράς, θα τους δώσει την ευκαιρία να καινοτομήσουν, να αποκτήσουν επαγγελματική πείρα και να βρουν θέσεις εργασίας ενώ παράλληλα θα μειώσει την ανασφάλεια της ανεργίας μετά την φοίτηση» δήλωσε ο Καθηγητής Νικόλας Νικολή, Συντονιστής του προγράμματος Δημοσίων Σχέσεων, Διαφήμισης και Μάρκετινγκ του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ